TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Овој ТВ водител ќе работи 24 часа дневно, цела година и без годишен одмор

Иновативност - 09.11.2018

Кинеската новинска агенција Xinhua пронајде решение за да ги намали трошоците за новинарите, односно за телевизиските водители и да ја зголеми ефикасноста. Во соработка со кинескиот пребарувач Soguo го развија првиот телевизиски водител со вештачка ...

Кина го пушти во погон првиот ТВ спикер од вештачка интелигенција

Оff.net - 09.11.2018

Спикерот работи за државната новинска агенција Синхуа, иако звучи крајно футуристички за сега вештачката интелигенција му е стигната само до ниво на компјутерски генерирана кукла. Како основа за ликот е еден постоечки ТВ спикер, а благодарејќи на ...

Телевизиските спикери во Кина почнаа да ги менуваат со AI водител (ВИДЕО)

USB - 09.11.2018

Овој виртуелен телевизиски водител ќе работи 24 часа дневно, цела година и без годишен одмор Кинеската новинска агенција Xinhua пронајде решение со кое ќе се намалaт трошоците за новинари, односно телевизиски водители и ќе се зголеми ефикасноста.

Кинеската државна телевизија воведе компјутеризирани водители

Сакам да кажам - 08.11.2018

Кинеската државна новинска агенција „Синхуа“ ги претстави таканаречените „комбинирани водители на вести“, при што се користат човечки ликови и гласови и вештачка интелигенција (АИ). Според агенцијата, овие нови водители можат да ги пренесат вестите ...

Овој ТВ водител ќе работи 24 часа дневно, цела година и без годишен одмор

Студенти - 09.11.2018

Кинеската новинска агенција Xinhua пронајде решение за да ги намали трошоците за новинарите, односно за телевизиските водители и да ја зголеми ефикасноста. Во соработка со кинескиот пребарувач Soguo го развија првиот телевизиски водител со вештачка ...

Кина го пушти во погон првиот тв спикер од вештачка интелигенција

Нетпрес - 09.11.2018

Спикерот работи за државната новинска агенција Синхуа, иако звучи крајно футуристички за сега вештачката интелигенција му е стигната само до ниво на компјутерски генерирана кукла. Како основа за ликот е еден постоечки ТВ спикер, а благодарејќи на ...

Овој ТВ водител ќе работи 24 часа дневно, цела година и без годишен одмор

Локално - 09.11.2018

Кинеската новинска агенција Xinhua пронајде решение за да ги намали трошоците за новинарите, односно за телевизиските водители и да ја зголеми ефикасноста. Во соработка со кинескиот пребарувач Soguo го развија првиот телевизиски водител со вештачка ...