TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Бесплатен оброк за учениците од прво до петто одделение во кавадаречките училишта

Вечер Прес - 22.09.2023

Учениците од прво до петто одделение во основните училишта во општина Кавадарци добиваат бесплатен оброк. Општината за оваа учебна година од буџетот обезбеди 19,5 милиони денари за оброк на 1810 ученици.

Бесплатен оброк за 1.810 ученици од прво до петто одделение во Кавадарци

Сител - 22.09.2023

Бесплатен оброк е обезбеден за 1.810 ученици од прво до петто одделение во Кавадарци, од страна на општинскиот буџет. За овој проект се обезбедени 19.5 милиони денари за тековната учебна година.

Јанчев: Успешно се имплементира проектот ,,Бесплатен оброк за секое дете’’

Канал5 - 22.09.2023

Детската насмевка е непроценлива. Проектот ,,Бесплатен оброк за секое дете’’ кое ги опфаќа учениците од прво до петто одделение во сите основни општински и подрачни училишта, успешно се имплементира и од почетокот на новата учебна година, кон што и ...

„На гладен стомак не се учи“: Активисти бараат бесплатен оброк за сите ученици во државата

ММС - 22.09.2023

Со петиција на која се собрани над 7200 потписи, младински активисти побарaа од образовните власти да обезбедат бесплатен оброк за сите ученици во основните и средните училишта ширум државата.

ХРАНА, ПИЈАЛАК И ОВОШЈЕ ЗА 1.810 УЧЕНИЦИ Кавадарци успешно го имплементира проектот „Бесплатен оброк за секое дете“

+инфо - 22.09.2023

Менито е нутриционистички изготвено и вклучува разновидна храна, пијалак и овошје, вели градоначалникот Јанчев. Градоначалникот на Кавадарци, Митко Јанчев сподели дека успешно се реализира проектот „Бесплатен оброк за секое дете“ во кој ќе бидат ...

Бесплатен оброк за 1.810 основци во Кавадарци

Слободен Печат - 22.09.2023

Бесплатен оброк е обезбеден за 1.810 ученици од прво до петто одделение во Кавадарци, од страна на општинскиот буџет. За овој проект се обезбедени 19.5 милиони денари за тековната учебна година.

Бесплатен оброк за 1.810 ученици од прво до петто одделение во Кавадарци

Zoom - 22.09.2023

Бесплатен оброк е обезбеден за 1.810 ученици од прво до петто одделение во Кавадарци, од страна на општинскиот буџет. За овој проект се обезбедени 19.5 милиони денари за тековната учебна година.

Бесплатен оброк за 1.810 ученици од прво до петто одделение во Кавадарци

MakPress - 22.09.2023

- Бесплатен оброк е обезбеден за 1.810 ученици од прво до петто одделение во Кавадарци, од страна на општинскиот буџет. За овој проект се обезбедени 19.5 милиони денари за тековната учебна година.

Бесплатен оброк за учениците од прво до петто одделение во кавадаречките училишта

Канал5 - 22.09.2023

Учениците од прво до петто одделение во основните училишта во општина Кавадарци добиваат бесплатен оброк. Општината за оваа учебна година од буџетот обезбеди 19,5 милиони денари за оброк на 1810 ученици.