TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Се санира Стариот амам во Тетово

+инфо - 31.08.2015

Се санира Стариот амам во Тетово, кој претставува споменик на културата од османлискиот период Предвидено е решавање на проблемот со влагата во објектот, конзерваторски зафати за консолидација на куполите, односно санирање на пукнатините направени ...

Активности за заштита на Стариот амам во Тетово

Репортер - 31.08.2015

Со поддршка од Министерството за култура, во завршна фаза се активностите за заштита на Стариот амам во Тетово, кој претставува споменик на културата од османлискиот период. Со оглед на оштетувањата на ова вредно културно наследство, особено во ...

Се реновира Стариот амам во Тетово

Република - 31.08.2015

Во завршна фаза се активностите за заштита на Стариот амам во Тетово, кој претставува споменик на културата од османлискиот период. Со оглед на оштетувањата на ова вредно културно наследство, особено во делот на куполите, предвидена е санација на ...

Се врши конзерваторска заштита на Стариот амам во Тетово

Макфакс - 31.08.2015

Со поддршка од Министерството за култура, во завршна фаза се активностите за заштита на Стариот амам во Тетово, кој претставува споменик на културата од османлискиот период, а финализацијата на активностите од областа на непосредната заштита е ...

Се врши конзерваторска заштита на Стариот амам во Тетово

Sky - 31.08.2015

Со поддршка од Министерството за култура, во завршна фаза се активностите за заштита на Стариот амам во Тетово, кој претставува споменик на културата од османлискиот период, а финализацијата на активностите од областа на непосредната заштита е ...

Се заштитува Стариот амам во Тетово

Н.Македонија - 01.09.2015

Со поддршка од Министерството за култура, во завршна фаза се активностите за заштита на Стариот амам во Тетово, кој претставува споменик на културата од османлискиот период Со оглед на оштетувањата на ова вредно културно наследство, особено во делот ...

Стариот амам во Тетово ќе стане како нов

Вечер Прес - 31.08.2015

Со поддршка на Министерството за култура, активностите за негова заштита се во завршна фаза, а со оглед на оштетувањата, особено во делот на куполите, предвидена е санација на целиот објект.

Стариот амам во Тетово ќе биде заштитен со четири фази на активности

МКД - 01.09.2015

Со поддршка од Министерството за култура, во завршна фаза се активностите за заштита на Стариот амам во Тетово, кој претставува споменик на културата од османлискиот период. Со оглед на оштетувањата на ова вредно културно наследство, особено во ...