TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Се заканува глобално должничко цунами, предупредуваат банкарите

Кајгана - 22.11.2020

Глобалниот долг ќе достигне рекордни 277 илјади милијарди долари до крајот на годината, како резултат на понатамошното трошење на владите и компаниите како одговор на пандемијата на вирусот корона.

Баталете ја короната, светот ќе го потопи друг ЦУНАМИ: Драматично предупредување од финансиски експерти(ВИДЕО)

Магазин - 21.11.2020

Глобалниот долг се очекува да порасне до рекордни 277 трилиони долари до крајот на годината, додека владите и компаниите продолжуваат да трошат како одговор на пандемијата „Ковид“, соопшти Институтот за меѓународни финансии (IIF).