TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

СДСМ: Горди сме што со нашите реформи децата во Македонија го добија најдоброто образование

Press24 - 18.09.2023

„Образованието е стожер на општеството и главен фокус на делување на Социјалдемократскиот Сојуз на Македонија“, велат од Комисијата за образование и наука на владејачката партија. „Новите образовни реформи на Владата на СДСМ, т.н.

Комисија за образование на СДСМ: Наставниците да не заборават, драстично им ги зголемивме платите

Press24 - 18.09.2023

Oд Комисијата за образование и наука на СДСМ преку соопштение во јавноста се осврнаа на сето она што го реализирале и на кој начин придонеле за подобрување на воспитно-образовниот процес во земјата.

Општина Центар: Се продолжува рокот за пријавување лични асистенти на учениците со посебни образовни потреби

Макфакс - 18.09.2023

Општина Центар го продолжува рокот за пријавување на јавниот повик за ангажирање лични асистенти во проектот „Образование за сите“ за потребите на ученици со посебни образовни потреби вклучени во образовниот процес во основните училишта на ...

Наставничката професија воопшто не е ценета, кај нас платите се најниски во регионот, вели наставничката Жаклина ...

Скопје инфо - 18.09.2023

Жаклина Ристовска е одделенски наставник повеќе од три децении. Работни во основното училиште „Браќа Миладиновци“ во Аеродром, а за својата посветена и благородна работа има бројни признанија и награди.

Нема доволно кандидати за асистенти за учениците со посебни потреби, Општина Центар објави нов јавен повик

Слободен Печат - 18.09.2023

На јавниот повик со кој Општина Центар бараше лични асистенти за основците со посебни образовни потреби кои учат во основните училишта на нејзина територија не се пријавиле доволно кандидати.

Од образовниот систем незадоволни оние што се образоваат

Н.Македонија - 18.09.2023

Поразителни резултати покажа едно истражување во Србија за тоа колку младите се задоволни од тамошниот образовен систем. Огромно мнозинство од младите во Србија сметаат дека тоа е најголемиот проблем во државата.

Иако има Даунов синдром, Никола ќе матурира без образовен асистент

Мета - 18.09.2023

Од КСЗД за Мета.мк изјавија дека е донесено Мислење со кое е утврдено дека од страна на Министерството за образование и наука и министерот за образование е извршена директна продолжена интерсекциска дискриминација во областа на образование ...

Општина Центар: Се продолжува рокот за пријавување на лични асистенти на учениците со посебни образовни потреби

Опсервер - 18.09.2023

Општина Центар го продолжува рокот за пријавување на Јавниот повик за ангажирање на лични асистенти во проектот „Образование за сите“ за потребите на ученици со посебни образовни потреби вклучени во образовниот процес во основните училишта на ...

Општина Центар: Се продолжува рокот за пријавување на лични асистенти на учениците со посебни образовни потреби

24Инфо - 18.09.2023

Општина Центар го продолжува рокот за пријавување на Јавниот повик за ангажирање на лични асистенти во проектот „Образование за сите“ за потребите на ученици со посебни образовни потреби вклучени во образовниот процес во основните училишта на ...

Општина Центар: Се продолжува рокот за пријавување на лични асистенти на учениците со посебни образовни потреби

Точка - 18.09.2023

Општина Центар го продолжува рокот за пријавување на Јавниот повик за ангажирање на лични асистенти во проектот „Образование за сите“ за потребите на ученици со посебни образовни потреби вклучени во образовниот процес во основните училишта на ...

Општина Центар: Се продолжува рокот за пријавување на лични асистенти на учениците со посебни образовни потреби

Скопје инфо - 18.09.2023

Општина Центар го продолжува рокот за пријавување на Јавниот повик за ангажирање на лични асистенти во проектот „Образование за сите“ за потребите на ученици со посебни образовни потреби вклучени во образовниот процес во основните училишта на ...

Општина Центар го продолжува рокот за пријавување образовни асистенти

Мета - 18.09.2023

Поради недоволно пријавени кандидати за лични асистенти на претходниот повик, Општина Центар го продолжува рокот за пријавување на јавниот повик за ангажирање лични асистенти за потребите на ученици со посебни образовни потреби вклучени во ...

Продолжен рокот за пријавување лични асистенти за учениците со посебни образовни потреби во Центар

Независен - 18.09.2023

Општина Центар го продолжува рокот за пријавување на Јавниот повик за ангажирање на лични асистенти во проектот „Образование за сите“ за потребите на ученици со посебни образовни потреби вклучени во образовниот процес во основните училишта на ...

Општина Центар: Се продолжува рокот за пријавување на лични асистенти на учениците со посебни образовни потреби

Скопје1 - 18.09.2023

Општина Центар го продолжува рокот за пријавување на Јавниот повик за ангажирање на лични асистенти во проектот „Образование за сите“ за потребите на ученици со посебни образовни потреби вклучени во образовниот процес во основните училишта на ...

Општина Центар: Се продолжува рокот за пријавување на лични асистенти на учениците со посебни образовни потреби

Centar - 18.09.2023

Општина Центар го продолжува рокот за пријавување на Јавниот повик за ангажирање на лични асистенти во проектот „Образование за сите“ за потребите на ученици со посебни образовни потреби вклучени во образовниот процес во основните училишта на ...

Општина Центар го продолжи рокот за ангажирање на лични асистенти за ученици со посебни потреби

МКД - 18.09.2023

Општина Центар го продолжува рокот за пријавување на Јавниот повик за ангажирање на лични асистенти во проектот „Образование за сите“ за потребите на ученици со посебни образовни потреби вклучени во образовниот процес во основните училишта на ...

Општина Центар: Се продолжува рокот за пријавување на лични асистенти

Канал5 - 18.09.2023

Се продолжува рокот за пријавување на лични асистенти на учениците со посебни образовни потреби. Општина Центар го продолжува рокот за пријавување на Јавниот повик за ангажирање на лични асистенти во проектот „Образование за сите“ за потребите на ...

СДСМ: Образовни политики за доброто на нашето општество

Канал5 - 18.09.2023

Образованието е стожер на општеството и главен фокус на делување на Социјалдемократскиот Сојуз на Македонија. Новите образовни реформи на Владата на СДСМ, т.н. Концепција за основното образование се базира на обезбедување на квалитетно образование ...

Општина Центар го повтори јавниот повик за ангажирање лични асистенти

Вечер Прес - 18.09.2023

Општина Центар го повтори јавниот повик за ангажирање лични асистенти во рамките на проектот „Образование за сите“ заради недоволно пријавени кандидати, а поголем број на пријавени ученици со посебни образовни потреби, кои имаат потреба од помош и ...

СДСМ: Образовни политики за доброто на нашето општество

Сител - 18.09.2023

Образованието е стожер на општеството и главен фокус на делување на Социјалдемократскиот Сојуз на Македонија. Новите образовни реформи на Владата на СДСМ, т.н. Концепција за основното образование се базира на обезбедување на квалитетно образование ...

Образовните политики и новиот концепт се за доброто на нашето општество, велат од СДСМ

MakPress - 19.09.2023

Образованието е стожер на општеството и главен фокус на делување на Социјалдемократскиот Сојуз на Македонија. Новите образовни реформи на Владата на СДСМ, т.н. Концепција за основното образование се базира на обезбедување на квалитетно образование ...