TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ревидиран список на лектири

Телма - 27.02.2018

Покрај задолжителните лектири, учениците ќе имаат многу повеќе изборни од досега. Дел од претходните книги остануваат, како на пример Зоки Поки, но меѓу лектирите не е веќе на пример Волшебното самарче.

Нов список на лектири за основно образование

Република - 26.02.2018

Бирото за развој на образованието изготви нов предлог-список на лектири за основното образование (од второ до деветто одделение). Списокот на лектири се освежува и дополнува за да биде во чекор со интересите на учениците, односно да го поттикне и ...

Да се ослободиме од лажниот елитизам...

Н.Македонија - 26.02.2018

И професорите и образовните власти се согласуваат дека треба да се направат ревизија и осовременување на изборот на лектирите во основното и средното образование Современото живеење наметнува развивање на повеќе нови вештини и „писмености“ за ...

Ревидиран списокот на лектири за основното образование

Макфакс - 26.02.2018

Бирото за развој на образованието изготви нов предлог-список на лектири за основното образование од второ до деветто одделение. Од Министерството за образование и наука велат дека списокот на лектири се освежува и дополнува за да биде во чекор со ...

Ревидиран списокот за лектири за основното образование

Нетпрес - 26.02.2018

Бирото за развој на образованието изготви нов предлог-список за лектири за основното образование (од второ до деветто одделение), информираа во понеделникот од Министерството за образование и наука.

Ревидиран списокот за лектири за основното образование

Вечер Прес - 26.02.2018

Бирото за развој на образованието изготви нов предлог-список за лектири за основното образование, од второ до деветто одделение. Од Министерството за образование и наука велат дека списокот на лектири се освежува и дополнува за да биде во чекор со ...

Ревидиран списокот за лектири за основното образование

Сител - 26.02.2018

Бирото за развој на образованието изготви нов предлог-список за лектири за основното образование, од второ до деветто одделение. Како што соопшти Министерството за образование и наука, списокот на лектири се освежува и дополнува за да биде во чекор ...

Ревидиран списокот за лектири за основното образование

Слободен Печат - 26.02.2018

Бирото за развој на образованието изготви нов предлог-список за лектири за основното образование, од второ до деветто одделение. Како што соопшти Министерството за образование и наука, списокот на лектири се освежува и дополнува за да биде во чекор ...

Ревидираниот список за лектири за основно чека проценка од јавноста

+инфо - 26.02.2018

Во моментот се подготвени списоците за лектири за наставата која се одвива на македонски, албански и турски наставен јазик. Бирото за развој на образованието изготви нов предлог-список за лектири за основното образование, од второ до деветто ...

Се ревидира списокот за лектири за основното образование

Радио МОФ - 26.02.2018

Бирото за развој на образованието изготви нов предлог-список за лектири за основното образовани, од второ до деветто одделение. Како што соопштија од Министерството за образование и наука, предлогот го доставуваат на јавен увид и ја повикуваат ...

Ќе се менуваат лектирите за основно образование

Сакам да кажам - 26.02.2018

Министерството за образoвание ги повика стручните лица и наставниците од основните училишта да се вклучат во јавната дебата за новиот предлог список за лектири од второ до деветто одделение.

Ревидиран списокот за лектири за основното образование

А1 On - 26.02.2018

Бирото за развој на образованието изготви нов предлог-список за лектири за основното образование, од второ до деветто одделение. Како што соопшти Министерството за образование и наука, списокот на лектири се освежува и дополнува за да биде во чекор ...

Ревидиран списокот за лектири за основното образование

Алсат-М - 26.02.2018

Бирото за развој на образованието изготви нов предлог-список за лектири за основното образование, од второ до деветто одделение. Како што соопшти Министерството за образование и наука, списокот на лектири се освежува и дополнува за да биде во чекор ...

Ревидиран списокот за лектири за основното образование

24 Вести - 26.02.2018

Бирото за развој на образованието изготви нов предлог-список за лектири за основното образование, од второ до деветто одделение. Како што соопшти Министерството за образование и наука, списокот на лектири се освежува и дополнува за да биде во чекор ...

Ревидиран списокот за лектири за основното образование...

Н.Македонија - 26.02.2018

Ревидиран списокот за лектири за основното образование Бирото за развој на образованието изготви нов предлог-список за лектири за основното образование, од второ до деветто одделение. Како што соопшти Министерството за образование и наука, списокот ...

Подготвен е нов список со лектири за основно, МОН чека коментари и мислења

Факултети - 26.02.2018

После низата критики во однос на изборот на лектирите за основците, надлежните подготвија нов список со лектири за учениците од второ до деветто одделение. Министретсвото за образование и наука информираше дека Бирото за развој на образованието ...

Подготвен е ревидиран предлог-список за лектири за основното образование

МКД - 26.02.2018

Бирото за развој на образованието изготви нов предлог-список за лектири за основното образование (од второ до деветто одделение). Списокот на лектири се освежува и дополнува за да биде во чекор со интересите на учениците, односно да го поттикне и ...

Нов предлог-список за лектири за основното образование

Либертас - 26.02.2018

Бирото за развој на образованието изготви нов предлог-список за лектири за основното образование, од второ до деветто одделение. Како што соопшти Министерството за образование и наука, списокот на лектири се освежува и дополнува за да биде во чекор ...

Ревидиран списокот на лектири за основното образование

OhridNews - 26.02.2018

Бирото за развој на образованието изготви нов предлог-список на лектири за основното образование (од второ до деветто одделение). Како што потенцираат од министерството за образование, списокот на лектири се освежува и дополнува за да биде во чекор ...

Ревидиран списокот на лектири за основното образование

Денар - 26.02.2018

Бирото за развој на образованието изготви нов предлог-список на лектири за основното образование од второ до деветто одделение. Од Министерството за образование и наука велат дека списокот на лектири се освежува и дополнува за да биде во чекор со ...

Ревидиран списокот за лектири за основното образование

Локално - 26.02.2018

Бирото за развој на образованието изготви нов предлог-список за лектири за основното образование, од второ до деветто одделение. Како што соопшти Министерството за образование и наука, списокот на лектири се освежува и дополнува за да биде во чекор ...

Нов список на лектири за основно образование

Скопје инфо - 27.02.2018

Бирото за развој на образованието изготви нов предлог-список на лектири за основното образование (од второ до деветто одделение). Списокот на лектири се освежува и дополнува за да биде во чекор со интересите на учениците, односно да го поттикне и ...

Детален ревидиран список: Кои се новите лектири за учениците од основното образование?

еМагазин - 27.02.2018

Бирото за развој на образованието изготви нов предлог-список на лектири за основното образование (од второ до деветто одделение). Од Министерството за образование велат дека списокот на лектири се освежува и дополнува за да биде во чекор со ...