TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Huawei ќе подели 286 милиони долари бонус за своите вработени

Иновативност - 14.11.2019

Кинескиот телекомуникациски гигант Huawei Technologies соопшти дека планира на вработените да ик исплати вкупно 286 милиони долари во форма на бонуси на плати и како награда за напорната работа и помошта при совладувањето на американската трговска ...

Хуавеи подели бонуси за битката против САД

Оff.net - 13.11.2019

Околу 20.000 вработени на Хуавеи се наградени за нивните напори за минимизирање на ефектите од американското ембарго врз компанијата, и тоа со сума од вкупно 286 милиони долари. Парите ќе бидат исплатени како бонуси и дупла плата за октомври.

Huawei ќе дели големи бонус по санкциите

Телефони.мк - 13.11.2019

Huawei донесе одлука да подели бонуси во вредност од речиси 300 милиони долари на своите вработени ширум светот поради макотрпната работа со проблемите кои ги предизвикаа санкциите од претседателот Трамп.

Компанијата „Хуавеј“ во знак на благодарност на вработените ќе им подели бонуси

Макфакс - 12.11.2019

Кинеската компанија „Хуавеј“ ќе им подели бонуси со своите вработени како благодарност што помогнале при справувањето со санкциите на САД, кои ја загрозуваа работата на компанијата со паметните телефони и другите технологии, пренесува АП.

Huawei ќе гради 5G мрежа во Унгарија

Иновативност - 12.11.2019

Унгарскиот министер за надворешни работи Петер Сијарто изјави дека кинеската компанија Huawei ќе учествува во изградбата на 5G мрежата во Унгарија. Сијарто истакна дека Huawei на тој проект ќе соработува со британски Vodafone и германски Deutsche ...

Хуавеј најави по 3100 долари бонус за секој вработен

ММС - 12.11.2019

Кинеската компанија Хаваи ќе им подели бонуси на своите вработени за помош во справувањето со санкциите на САД, кои му се закануваат на бизнисот со паметни телефони и други технологии, пренесува АП.

Huawei ќе исплати 286 милиони долари бонуси на вработените

Денар - 12.11.2019

Кинескиот телекомуникациски гигант Huawei Technologies ќе исплати две милијарди јуани (286 милиони долари) бонуси на вработените. Компанијата на овој чекор се одлучи поради помошта на работниците во спротивставувањето на ефектите од американските ...

Huawei во знак на благодарност на вработените ќе им подели бонуси

USB - 13.11.2019

Кинеската компанија Huawei ќе им подели бонуси со своите вработени како благодарност што помогнале при справувањето со санкциите на САД, кои ја загрозуваа работата на компанијата со паметните телефони и др технологии, пренесува АП.