TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

На седница на Советот на Град Скопје усвоена листата на регистарот на имиња на улиците

ТВ21 - 23.02.2021

Усвоена е листта на регистарот на имињата на улиците во Скопје. Неколку улици ќе добијат нови имиња, односно ќе ги вратат старите. Така Мексичка, Ленинова и Железничка се враќаат во Скопје, се пофали Петре Шилегов.

Шилегов: Усвоен регистарот на имиња – „Мексичка“, „Ленинова“, „Железничка“ се враќаат во Скопје

Press24 - 23.02.2021

Градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов вечерва информираше дека Советот на Град Скопје ја усвоил листата на регистарот на имиња на улици во главниот град. -Заврши седницата на Советот на Град Скопје.

Шилегов со одлична вест за скопјани: Мексичка, Ленинова, Железничка … се враќаат во нашето Скопје !!!

Centar - 23.02.2021

Заврши седницата на Советот на Град Скопје. Усвоена листата на регистарот на имиња на улиците во Скопје. Мексичка, Ленинова, Железничка … се враќаат во нашето Скопје !!!, соопшти Петре Шилегов, градоначалник на град ...

Град Скопје ја усвоил листата на имињата на улиците, се враќаат „Мексичка“, „Ленинова“, „Железничка“

Република - 23.02.2021

Градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов вечерва информираше дека Советот на Град Скопје ја усвоил листата на регистарот на имиња на улици во главниот град. кратко напиша Шилегов на Фејсбук.

Шилегов: Усвоен регистарот на имиња: Мексичка, Ленинова, Железничка се враќаат во Скопје

24Инфо - 24.02.2021

Градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов вечерва информираше дека Советот на Град Скопје ја усвоил листата на регистарот на имиња на улици во главниот град. -Заврши седницата на Советот на Град Скопје.

Арсовски: Наместо реализација на проекти од корист на граѓаните, Шилегов се задскрива зад промена на имиња на булевари

Press24 - 22.02.2021

Во вечерашното издание на дебатната емисија "Што не е јасно" гостуваше портпаролот на ВМРО-ДПМНЕ, Димче Арсовски кој се осврна на лошите владини политики, криминалните афери, како и на стагнацијата насекаде низ земјата од страна на локалните власти.