TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Половина од младите од 13 до 15 години велат дека знаат делумно да располагаат со парите

А1 On - 06.08.2022

Околу половина од младите помеѓу 13 и 15 години сметаат дека не располагаат со доволно знаење за управувањето со парите. Најголемиот дел од нив учат за управувањето со парите од своите семејства.

Околу 1.700 ученици и наставници посетиле предавања за финансиска едукација на Народната банка

Н.Македонија - 04.08.2022

Тимот за финансиска едукација на Народната банка во првото полугодие од 2022 година, преку едукативни презентации, подготовка на едукативни материјали и организација на натпревари, продолжи да работи на натамошно унапредување на финансиската ...

Анкета за финансиската писменост на Народната банка: Половина од младите од 13 до 15 години велат дека знаат делумно да ...

Centar - 06.08.2022

Околу половина од младите помеѓу 13 и 15 години сметаат дека не располагаат со доволно знаење за управувањето со парите. Најголемиот дел од нив учат за управувањето со парите од своите семејства.

Анкета на НБ: Половина од младите од 13 до 15 години велат дека знаат делумно да располагаат со парите

Локално - 06.08.2022

Околу половина од младите помеѓу 13 и 15 години сметаат дека не располагаат со доволно знаење за управувањето со парите. Најголемиот дел од нив учат за управувањето со парите од своите семејства.

Анкета на Народна банка за финансиската писменост: Половина од младите од 13 до 15 години делумно знаат да располагаат ...

Слободен Печат - 06.08.2022

Околу половина од младите помеѓу 13 и 15 години сметаат дека не располагаат со доволно знаење за управувањето со парите. Најголемиот дел од нив учат за управувањето со парите од своите семејства.

Анкета за финансиската писменост на Народната банка: Половина од младите од 13 до 15 години велат дека знаат делумно да ...

Бизнис Вести - 06.08.2022

Околу половина од младите помеѓу 13 и 15 години сметаат дека не располагаат со доволно знаење за управувањето со парите. Најголемиот дел од нив учат за управувањето со парите од своите семејства.

Анкета за финансиската писменост на НБ: Половина од младите од 13 до 15 години велат дека знаат делумно да располагаат ...

Опсервер - 06.08.2022

– Околу половина од младите помеѓу 13 и 15 години сметаат дека не располагаат со доволно знаење за управувањето со парите. Најголемиот дел од нив учат за управувањето со парите од своите семејства.

Анкета за финансиската писменост на НБ: Половина од младите од 13 до 15 години велат дека знаат делумно да располагаат ...

CivilMedia - 06.08.2022

Околу половина од младите помеѓу 13 и 15 години сметаат дека не располагаат со доволно знаење за управувањето со парите. Најголемиот дел од нив учат за управувањето со парите од своите семејства.

Анкета на Народна банка: Половина од младите од 13 до 15 години знаат делумно да располагаат со парите

Н.Македонија - 06.08.2022

Околу половина од младите помеѓу 13 и 15 години сметаат дека не располагаат со доволно знаење за управувањето со парите. Најголемиот дел од нив учат за управувањето со парите од своите семејства.