TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

МЖ Транспорт тоне во долгови, а на работа прими нови 120 лица

Сител - 12.02.2019

Зошто загубар како Макеоднски железници транспоерт е атрактивен за вработување? Во декември компанијата имала распишано оглас за 118 нови вработувања на неопределено време, во моментов е активен огласот за вработување на ушет 5 лица.

Македонските железници како бунар без дно – двете компании тонат во долгови

24 Вести - 12.02.2019

Железничките претпријатија тонат во долгови. Рекордер по неплатени сметки од сите државни институции е Македонски железници Транспорт. Според листата што ја изготвува Министерството за финансии, Транспорт има неплатени сметки од 45 милиони евра, а ...

Државата најтешко ги собира даноците од ЈП и општините

Сител - 11.02.2019

Седум државни и општински фирми се меѓу 50-те најголеми должници на државата, која само од нив побарува вкупно 13,5 милиони евра. На листата на Управата за јавни приходи, заклучно со 31 јануари, Македонијапат е најголем должник меѓу државните и ...

МЖ Инфраструктура: Долгот врз основа на ДДВ е преземен од МЖ Транспорт кој го сервисира месечно

1tv - 11.02.2019

Причина за даночниот долг врз основа на ДДВ на ЈП МЖ Инфраструктура кон Управата за јавни приходи (УЈП) е неможноста на МЖ Транспорт ад Скопје редовно да ги сервисира долговите врз основа на издадени фактури за надомест за пристап кон железничката ...

МЖ Транспорт тоне во долгови, а на работа прими нови 120 лица

Република - 13.02.2019

Зошто загубар како Макеоднски железници транспорт е атрактивен за вработување? Во декември компанијата имала распишано оглас за 118 нови вработувања на неопределено време, во моментов е активен огласот за вработување на ушет 5 лица.

Државата најтешко ги собира даноците од ЈП и општините

Скопје инфо - 12.02.2019

Седум државни и општински фирми се меѓу 50-те најголеми должници на државата, која само од нив побарува вкупно 13,5 милиони евра. На листата на Управата за јавни приходи, заклучно со 31 јануари, Македонија пат е најголем должник меѓу државните и ...

МЖ Инфраструктура: Долгот врз основа на ДДВ е преземен од МЖ Транспорт кој го сервисира месечно

А1 On - 11.02.2019

Причина за даночниот долг врз основа на ДДВ на ЈП МЖ Инфраструктура кон Управата за јавни приходи (УЈП) е неможноста на МЖ Транспорт ад Скопје редовно да ги сервисира долговите врз основа на издадени фактури за надомест за пристап кон железничката ...

МЖ Инфраструктура со објаснување зошто се нашла на Листата на должници на УЈП

еМагазин - 11.02.2019

Причина за даночниот долг врз основа на ДДВ на ЈП МЖ Инфраструктура кон Управата за јавни приходи (УЈП) е неможноста на МЖ Транспорт АД Скопје редовно да ги сервисира долговите врз основа на издадени фактури за надомест за пристап кон железничката ...

МЖ Инфраструктура: Долгот врз основа на ДДВ е преземен од МЖ Транспорт кој го сервисира месечно

Либертас - 11.02.2019

Причина за даночниот долг врз основа на ДДВ на ЈП МЖ Инфраструктура кон Управата за јавни приходи (УЈП) е неможноста на МЖ Транспорт ад Скопје редовно да ги сервисира долговите врз основа на издадени фактури за надомест за пристап кон железничката ...