TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Прв пат во историјата! Откритието во Грција ги фасцинираше научниците, се обидуваат да утврдат за што се работи

4NEWS - 19.06.2024

Извонредна кружна структура, како лавиринт од минојскиот период, е откриена во Грција. Тоа е првиот споменик од овој тип пронајден и ископан на Крит, островот поврзан со легендата за Минотаурот и неговиот злогласен лавиринт.

ФОТО | Неверојатен кружен споменик стар 4.000 години откриен на Крит

Слободен Печат - 18.06.2024

Археолозите останаа запрепастени од откривањето на огромен камен споменик стар 4.000 години на рид на грчкиот остров Крит. На површина од 1.800 квадратни метри, структурата од бронзеното време беше пронајдена на ридот Папура, северозападно од градот ...