TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Донациите под лупа Државната комисија за спречување на корупција

Канал5 - 08.04.2020

Медицинската опрема која пристигнува како донација во земјава под лупа на антикорупциската комисија. Ќе се бараат докумети од институциите-каде завршуваат донациите,ама и сите пари кои фирмите и граѓаните ги донираат за помош во време на вонредна ...

ДКСК: Во услови на криза постојат зголемени ризици од корупција

Алсат-М - 08.04.2020

Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) во соработка со Платформата на граѓански организации за борба против корупцијата во услови на пандемија на Ковид -19 и вонредна состојба преземаат низа заеднички активности, соопшти ДКСК.

Ивановска: ДКСК ја следи транспарентноста при јавните набавки и донации и дали некој нелегално профитира

Слободен Печат - 07.04.2020

Антикорупциската комисија ја следи содржината, транспарентноста и отчетноста при јавните набавки и донации, во услови кога тие се зголемени поради корона вирусот, изјави во „Утрински брифинг“ на „Слободна ТВ“ Билјана Ивановска, претседателката на ...

Ивановска: ДКСК ја следи транспарентноста при јавните набавки и донации и дали некој нелегално профитира

Press24 - 07.04.2020

Антикорупциската комисија ја следи содржината, транспарентноста и отчетноста при јавните набавки и донации, во услови кога тие се зголемени поради корона вирусот, изјави во „ Утрински брифинг“ на „Слободна ТВ“ Билјана Ивановска, претседателката на ...

(ВИДЕО) Ивановска во УБ: Будно ја следиме транспарентноста при набавките и донациите и дали некој нелегално профитира

Либертас - 07.04.2020

Антикорупциската комисија ја следи содржината, транспарентноста и отчетноста при јавните набавки и донации, во услови кога тие се зголемени поради корона вирусот, изјави во Утрински брифинг, претседателката на Државната комисија за спречување ...

ДКСК: Во услови на криза постојат зголемени ризици од корупција, ќе се следи работата на институциите

А1 On - 08.04.2020

Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) во соработка со Платформата на граѓански организации за борба против корупцијата во услови на пандемија на Ковид -19 и вонредна состојба преземаат низа заеднички активности, соопшти ДКСК.

ДКСК: Во услови на криза постојат зголемени ризици од корупција, ќе се следи работата на институциите

Frontline - 08.04.2020

Од ДКСК уште еднаш им посочуваат на службените лица и субјектите од јавниот сектор да ги почитуваат начелата на законитост, интегритет, еднаквост, јавност, етичките норми и професионалните стандарди при извршување на своите јавни овластувања и ...

ДКСК: Во услови на криза постојат зголемени ризици од корупција, ќе се следи работата на институциите

Канал5 - 08.04.2020

Ќе се посвети внимание на јавните набавки, дистрибуцијата на државна помош и донациите, како и работата на инспекторатите. Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) во соработка со Платформата на граѓански организации за борба против ...

Се јави Антикорупциска комисија: Ќе следеле дали има корупција во институциите за време на вонредната состојба

Република - 08.04.2020

Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) во соработка со Платформата на граѓански организации за борба против корупцијата во услови на пандемија на Ковид -19 и вонредна состојба преземаат низа заеднички активности, соопшти ДКСК.

ДКСК: Во услови на криза постојат зголемени ризици од корупција, ќе се следи работата на институциите

24 Вести - 08.04.2020

Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) во соработка со Платформата на граѓански организации за борба против корупцијата во услови на пандемија на Ковид -19 и вонредна состојба преземаат низа заеднички активности, соопшти ДКСК.

Антикорупциска ќе проверува дали некој „лови во матно“ со донациите и тендерите

Фактор - 08.04.2020

Антикорупциската комисија соопшти дека во актуелниот период ќе проверува дали има злоупотреби со донациите во Македонија по повод епидемијата со заболувањата од корона вирусот, како и тоа дали јавните набавки се одвиваат прописно за време на ...

Антикорупциска ги следи тендерите, државната помош, донациите и инспекторатите

+инфо - 08.04.2020

Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) во соработка со Платформата на граѓански организации за борба против корупцијата во услови на пандемија на Ковид -19 и вонредна состојба преземаат низа заеднички активности, соопшти ДКСК.

ДКСК: Во услови на криза постојат зголемени ризици од корупција, ќе се следи работата на институциите

Press24 - 08.04.2020

Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) во соработка со Платформата на граѓански организации за борба против корупцијата во услови на пандемија на Ковид -19 и вонредна состојба преземаат низа заеднички активности, соопшти ДКСК.

ДКСК: Во услови на криза постојат зголемени ризици од корупција, ќе се следи работата на институциите

Опсервер - 08.04.2020

Скопје, 8 април 2020 () – Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) во соработка со Платформата на граѓански организации за борба против корупцијата во услови на пандемија на Ковид -19 и вонредна состојба преземаат низа заеднички ...

ДКСК: Ќе се следи работата на институциите, во услови на криза постојат зголемени ризици од корупција

Локално - 08.04.2020

Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) во соработка со Платформата на граѓански организации за борба против корупцијата во услови на пандемија на Ковид -19 и вонредна состојба преземаат низа заеднички активности, соопшти ДКСК.

ДКСК: Во услови на криза постојат зголемени ризици од корупција, ќе се следи работата на институциите

24Инфо - 08.04.2020

Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) во соработка со Платформата на граѓански организации за борба против корупцијата во услови на пандемија на Ковид -19 и вонредна состојба преземаат низа заеднички активности, соопшти ДКСК.

Во услови на криза има зголемени ризици од корупција, Антикорупциска комисија ќе ја следи работата на институциите

МКД - 08.04.2020

Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) и Платформата на граѓански организации за борба против корупцијата во услови на пандемија на ковид -19 и вонредна состојба преземаат низа заеднички активности, соопштија од ДКСК.

ДКСК: Во услови на криза постојат зголемени ризици од корупција

360 степени - 08.04.2020

Во услови на криза постојат зголемени ризици од корупција за што сведочат досегашни кризи од помали размери како во нашата, така и во други држави, сметаат од Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК).

По подолг молк се јави Антикорупциска комисија: Будно ќе ги следеле институциите

PressingTV - 08.04.2020

Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) во соработка со Платформата на граѓански организации за борба против корупцијата во услови на пандемија на Ковид -19 и вонредна состојба преземаат низа заеднички активности, соопшти ДКСК.

Антикорупциска ги следи тендерите, државната помош и донациите

Нетпрес - 08.04.2020

Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) во соработка со Платформата на граѓански организации за борба против корупцијата во услови на пандемија на Ковид -19 и вонредна состојба преземаат низа заеднички активности, соопшти ДКСК.

ДКСК: Во услови на криза постојат зголемени ризици од корупција, ќе се следи работата на институциите

Либертас - 08.04.2020

– Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) во соработка со Платформата на граѓански организации за борба против корупцијата во услови на пандемија на Ковид -19 и вонредна состојба преземаат низа заеднички активности, соопшти ДКСК.

ДКСК: Во услови на криза постојат зголемени ризици од корупција

CivilMedia - 08.04.2020

ДКСК и Платформатa на граѓански организации излегоа со соопштение за своите активности во во време на пандемијата на Ковид-19. Во соопштението наведуваат дека нивните активности се насочени кон: 1.

Зголемен е ризикот од корупција во време на кризна и вонредна состојба, смета ДКСК

MakPress - 08.04.2020

Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) во соработка со Платформата на граѓански организации за борба против корупцијата во услови на пандемија на Ковид -19 и вонредна состојба преземаат низа заеднички активности, соопшти ДКСК.

ДКСК: Во криза се зголемува ризикот од корупција

Мета - 08.04.2020

Уредбите со сила на закон, кои се носат во вонредна состојба, а особено оние со кои се трошат буџетски пари или се користат донации се во фокусот на работата на Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) во услови на пандемија.