TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во фаза на тестирање е лек што може да го одврати процесот на стареење

Макфакс - 11.09.2019

По сè изгледа, човештвото е на работ на откритие на првиот лек што го одвраќа процесот на стареење, барем така сметаат научниците што стојат зад почетната фаза на клиничките истражувања за ваквиот лек, пишува стручното списание „Њу сајантист“.

Научниците случајно откриле како да ја сменат насоката на биолошкото стареење

Факултети - 11.09.2019

Во обид да ја регенерираат тимусната жлезда, истражувачите од Универзитетот „Калифорнија“ во Лос Анџелес пронашле решение со кое би можел да се забави процесот на стареење, па дури и да се пренасочи, тврди новото истражување.

Научниците случајно откриле како да се спречи стареењето и биолошкиот часовник да се врати назад

Кумановски м. - 11.09.2019

Додека се обидувале да ја регенерираат тимусната жлезда, истражувачите од Универзитетот во Калифорнија можеби пронашле решение што може да го забави процесот на стареење, па дури и да дојде до пресврт, потврдува новата студија.

Научниците откриле лек кој може да го спречи процесот на стареење

USB - 11.09.2019

По сè изгледа човештвото е на работ од откритие на првиот лек што го одвраќа процесот на стареење, барем така сметаат научниците кои стојат зад почетната фаза на клиничките истражувања за ваквиот лек, пишува стручното списание „Њу сајантист“.

Во фаза на тестирање е лек што може да го одврати процесот на стареење

Скопје24 - 11.09.2019

По сè изгледа, човештвото е на работ на откритие на првиот лек што го одвраќа процесот на стареење, барем така сметаат научниците што стојат зад почетната фаза на клиничките истражувања за ваквиот лек, пишува стручното списание „Њу сајантист“.