TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ФЕНИ им донесе голема добивка на банките

Независен - 13.06.2018

Влегувањето на швајцарскиот инвеститор Г-СОЛ во „ФЕНИ индустри“ и рестартирањето на капацитетот за производство на фероникел, во февруари годинава, им донесе голема добивка на македонските банки.

„Факом“ оствари добивка од 2,3 милиони денари

еМагазин - 13.06.2018

Во периодот 01.01-31.12.2017 година „Факом“ АД оствари нето добивка од 2,3 милиони денари, соопшти компанијата преку Македонсата берза. „Во споредба со истиот период во 2016 година кај друштвото има намалување на оперативната добивка, за околу 83%.

Колку дивиденда ќе подели Витаминка АД Прилеп?

Денар - 13.06.2018

Остварената добивка од редовното работење на Витаминка А.Д Прилеп изнесува 32.862.311 денари. Дел од добивката се распределува во резерви во износ од 16.431.193 денари, 3.286.231 денари во награди за раководството и 13.144.877 денари за распределба ...

„Витаминка“ ќе дели дивиденда во износ од 156 денари по акција

еМагазин - 13.06.2018

Собранието на акционери на „Витаминка“ АД Прилеп на седницата одржана на 12.06.2018 година донесе одлука за исплата на дивиденда за 2017 година, соопшти компанијата преку Македонската берза.

Пред решението за името, македонската берза „цути”

24 Вести - 12.06.2018

За 263 проценти пораснал прометот на Македонска берза во првите пет месеци од годината споредено со истиот период лани. Кај акциите има зголемување за 39, на обврзниците за 180, а кај блок трансакциите за над 1.000 проценти.

Економијата стагнира, но берзата бележи поголем промет

Алсат-М - 12.06.2018

Додека домашната економија речиси стагнира, некои домашни компании билдаат приходи и профити. Податоците од Македонската берза покажуваат дека од почетокот на годината прометот на берзата пораснал за три ипол пати, додека МБИ 10 индексот на десетте ...

Македонска берза во пораст, доминантни инвеститори домашните физички и правни лица

Денар - 12.06.2018

На Македонската берза од почетокот на годината е забележан раст на прометот. Како инвеститори доминираат домашните и физички и правни лица. Компаниите што котираат на Берзата забележале поголема добивка, особено предничат банките.

„Скопски пазар“ нема да дели дивиденда, добивката за инвестиции

еМагазин - 12.06.2018

„Скопски пазар“ АД Скопје преку Македонската берза соопшти дека добивката за 2017 година од 6,7 милиони денари се распределува за инвестиции, а согласно плановите на компанијата. „Користејќи ги даночните бенефиции предвидени со законо и правилникот ...

Македонската берза се раздвижи, потсетува на старите добри времиња

Вечер - 12.06.2018

Македонската берза за хартии од вредност во првите пет месеци од годинава, во споредба со истиот период лани, регистрира раст на прометот од 263%. Најголема добивка реализираат компаниите од банкарскиот сектор, а најголема загуба има индустријата.

На Берзата прометот во пораст, доминантни домашните инвеститори

А1 On - 12.06.2018

На Македонската берза од почетокот на годината е забележан раст на прометот. Како инвеститори доминираат домашните и физички и правни лица. Компаниите што котираат на Берзата забележале поголема добивка, особено предничат банките.

На Берзата прометот во пораст, доминантни домашните инвеститори

CivilMedia - 12.06.2018

На Македонската берза од почетокот на годината е забележан раст на прометот. Како инвеститори доминираат домашните и физички и правни лица. Компаниите што котираат на Берзата забележале поголема добивка, особено предничат банките.

На Берзата прометот во пораст, доминантни домашните инвеститори

Либертас - 12.06.2018

На Македонската берза од почетокот на годината е забележан раст на прометот. Како инвеститори доминираат домашните и физички и правни лица. Компаниите што котираат на Берзата забележале поголема добивка, особено предничат банките.