TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Сонцето во град на Аљаска зајде за последен пат годинава, повторно ќе изгрее за 60 дена/ВИДЕО

Вечер Прес - 21.11.2020

Град на Алјаска се збогува со сончевата светлина во следните два месеци. Сонцето зајде во градот Уткиагвик, порано познато како Бароу, за последен пат во четвртокот, и повторно ќе изгрее за околу 60 дена.

Од денеска град во Алјаска нема да го види сонцето наредните два месеца (ВИДЕО)

Канал5 - 21.11.2020

Град на Алјаска се збогува со сончевата светлина во следните два месеци. Сонцето зајде во Утјагвик, порано познато како Бароу, за последен пат во четвртокот, и повторно ќе изгрее за околу 60 дена.

Овој град на Алјаска нема да види сонце повеќе од два месеци

Кајгана - 21.11.2020

Град во Алјаска се збогуваше со сончевата светлина за следните два месеци. Завчера сонцето зајде во гратчето Уткиагвик, порано познато како Бароу, за последен пат годинава и повторно ќе изгрее за 66 дена.