TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Голиот фестивал“ привлекува десетици илјади посетители: Јапонците на необичен начин ја најавуваат пролетта

Точка - 18.02.2020

Илјадници мажи учествуваа во годишниот „Гол фестивал“ на островот Хоншу во Јапонија. Овој фестивал кој Јапонците го нарекуваат „Хадака Мацури“ се одржува во храмот Саидаји Канонин во близина на Окајама.

„Голиот фестивал“ во Јапонија – традиција од 500 години која е невозможно да замре/видео

Вечер - 18.02.2020

Околу десет илјади Јапонци изминатиов викенд го прославија традиционално „Голиот фестивал“, односно Хадака Матсури, славејќи ги благодатите на жетвата, благосостојбата и плодноста. Фестивалот се одржува секоја година во третата сабота од февруари.

Хадака мацури: јaпонската прослава на голотијата

Оff.net - 17.02.2020

Секоја трета сабота во февруари во јужниот дел на островот Хоншу се одржува фестивал на кој се собираат и по 10.000 (речиси) голи мажи. По настанот во Јапонија доаѓа ...