TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Македонија и официјално ја извести Грција за промената на името

Телма - 17.01.2019

Македонија официјално ја информираше Грција фека го ратификувала Договорот од Преспа. МНР вечерва,соопшти дека денеска на шефот на Канцеларијата за врски на Грција во Македонија, му ја предала Вербална нота со која, согласно членот 20 став 3 од ...

МНР ја предаде вербалната нота на грчкиот амбасадор за завршените уставни измени

24 Вести - 16.01.2019

Доцна вечерва министерството за надворешни работи соопшти дека на шефот на канцеларијата за врски на Г рција во М акедонија, му била предадена вербална нота со која се информира Г рција, дека се усвоени уставните измени.

МНР ја предаде вербалната нота за завршените уставни измени

Press24 - 16.01.2019

Грција ја примила Вербалната нота од македонското МНР во која се соопштува дека се исполнети обврските согласно Договорот од Преспа, јави дописничката на МИА од Атина. Ципрас рече дека во добиениот текст, “соседите освен што известуваат, имаат и ...

МНР со вербална нота до грчкиот амбасадор за завршените уставни измени

Канал5 - 16.01.2019

МНР соопшти дека ја информирале Канцеларијата за врски на Грција во Република Македонија дека се исполнети внатрешно правните услови за влегување на сила на Конечната спогодба и измените во Уставот.

Македонија и официјално ја извести Грција за промената на името и Уставот

Независен - 17.01.2019

Македонија официјално ја информираше Грција дека го ратификувала Договорот од Преспа. МНР, вечерва,соопшти дека денеска на шефот на Канцеларијата за врски на Грција во Македонија, му ја предала Вербална нота со која, согласно членот 20 став 3 од ...

МНР ја предаде вербалната нота на грчкиот амбасадор за завршените уставни измени

Курир - 16.01.2019

Доцна вечерва министерството за надворешни работи соопшти дека на шефот на канцеларијата за врски на Грција во Македонија, му била предадена вербална нота со која се информира Грција, дека се усвоени уставните измени.

Вербална нота за шефот на Канцеларијата за врски на Грција за исполнети услови за Конечната спогодба

А1 On - 16.01.2019

Министерството за надворешни работи соопшти дека денеска на шефот на Канцеларијата за врски на Грција во Република Македонија, му била предадена Вербална нота со која, согласно членот 20 став 3 од Конечната спогодба за решавање на разликите опишани ...

Уставните амандмани, Уставниот закон и Законот за употреба на јазиците објавени на Академика

Академик - 15.01.2019

Амандманите 33, 34, 35, и 36 на Уставот на Република Македонија, Уставниот закон за спроведување на амандманите и Законот за употреба на јазиците се објавени на Академика . Со амандманот XXXIII во Уставот на РМ зборовите „Република Македонија“ се ...

Македонија вечерва го подвлече финалниот чекор во однос на Преспанскиот договор, на ред е Грција и Меѓународната ...

Centar - 17.01.2019

Доцна вечерва министерството за надворешни работи соопшти дека на шефот на канцеларијата за врски на Грција во Македонија, му била предадена вербална нота со која се информира Грција, дека се усвоени уставните измени.

Вербална нота за шефот на Канцеларијата за врски на Грција за исполнети услови за Конечната спогодба

24Инфо - 16.01.2019

Министерството за надворешни работи соопшти дека денеска на шефот на Канцеларијата за врски на Грција во Република Македонија, му била предадена Вербална нота со која, согласно членот 20 став 3 од Конечната спогодба за решавање на разликите опишани ...

Македонското МНР ја информираше Грција за исполнетите обврски од Договорот од Преспа

Р.С.Европа - 16.01.2019

Министерството за надворешни работи денеска соопшти дека на шефот на Канцеларијата за врски на Грција во Македонија, му била предадена Вербална нота со која се информира Грција дека Македонија ги исполнила обврските од Договорот од Преспа.

МНР ја предаде Вербалната нота на грчкиот амбасадор за завршените уставни амандмани

ТВ21 - 16.01.2019

МНР излезе со соопштение дека до шефот на Канцеларијата за врски на Грција во Р. Македонија е испратена Вербална нота дека се исполнети внатрешно правните услови за влегување во сила на Конечната спогодба и дека Собранието на Република Македонија ја ...

МНР со вербална нота до грчкиот амбасадор за завршените уставните измени

+инфо - 16.01.2019

МНР соопшти дека ја информирале Канцеларијата за врски на Грција во Република Македонија дека се исполнети внатрешно правните услови за влегување на сила на Конечната спогодба и измените во Уставот.

Вербална нота за шефот на Канцеларијата за врски на Грција за исполнети услови за Конечната спогодба

Сител - 16.01.2019

Министерството за надворешни работи соопшти дека денеска на шефот на Канцеларијата за врски на Грција во Република Македонија, му била предадена Вербална нота со која, согласно членот 20 став 3 од Конечната спогодба за решавање на разликите опишани ...

МНР и официјално ја извести Грција дека се исполнети условите од Преспанскиот договор

Нова ТВ - 16.01.2019

Министерството за надворешни работи соопшти дека денеска на шефот на Канцеларијата за врски на Грција во Република Македонија, му била предадена Вербална нота со која, согласно членот 20 став 3 од Конечната спогодба за решавање на разликите опишани ...

Вербална нота за шефот на Канцеларијата за врски на Грција за исполнети услови за Конечната спогодба

Вечер - 16.01.2019

Министерството за надворешни работи соопшти дека денеска на шефот на Канцеларијата за врски на Грција во Република Македонија, му била предадена Вербална нота со која, согласно членот 20 став 3 од Конечната спогодба за решавање на разликите опишани ...

МНР ја предаде Вербалната нота на грчкиот амбасадор за завршените уставни измени

МКД - 16.01.2019

Министерството за надворешни работи соопшти дека на шефот на Канцеларијата за врски на Грција во Македонија, му била предадена Вербална нота со која се информира Грција, дека се усвоени уставните измени и со тоа Македонија ги ги исполнила обврските ...

Вербална нота за шефот на Канцеларијата за врски на Грција за исполнети услови за Конечната спогодба

Локално - 16.01.2019

Министерството за надворешни работи соопшти дека денеска на шефот на Канцеларијата за врски на Грција во Република Македонија, му била предадена Вербална нота со која, согласно членот 20 став 3 од Конечната спогодба за решавање на разликите опишани ...

МНР ја предаде Вербалната нота на грчкиот амбасадор за завршените уставни амандмани

4NEWS - 16.01.2019

МНР излезе со соопштение дека до шефот на Канцеларијата за врски на Грција во Р. Македонија е испратена Вербална нота дека се исполнети внатрешно правните услови за влегување во сила на Конечната спогодба и дека Собранието на Република Македонија ја ...

МНР ја информира Грција дека кај нас е завршена работата

Република - 16.01.2019

Министерството за надворешни работи соопшти дека денеска на шефот на Канцеларијата за врски на Грција во Република Македонија, му била предадена Вербална нота со која, согласно членот 20 став 3 од Конечната спогодба за решавање на разликите опишани ...

МНР испрати известување до Грција дека се исполнети внатрешно правните услови за влегување во сила Договорот од Преспа

iPortal - 16.01.2019

Денес, во Министерството за надворешни работи на Република Македонија, на шефот на Канцеларијата за врски на Грција во Република Македонија, му беше предадена Вербална нота со која, согласно членот 20 став 3 од Конечната спогодба за решавање на ...