TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Колку заби сте изгубиле досега? – Тоа кажува колку долго ќе живее

Пулс24 - 12.07.2018

Број на забите кои сме ги изгубиле може да биде добар показател за предвидување на должината на животот. Според една студија луѓето што ги имале сите заби до 74 години имаат поголема шанса да живеат 100 години.

Колку често треба да ја менувате четката за заби?

Пулс24 - 12.07.2018

Денталната хигиена, освен правилното миење на забите и користењето на соодветна паста, вклучува и соодветна четка за заби која треба да ја менувате секој месец. „Дали е вистина дека четката за заби треба да се менува секој месец?“, гласи прашањето ...

Како да ја намалите чувствителноста на забите? Грубата четка само го зголемува проблемот!

Среќа.mk - 12.07.2018

По внесувањето на слатка или кисела храна, треба да почекате најмалку половина час за да ги измиете, а за целокупното орално здравје многу е важен изборот на четката. Со пречувствителни заби се бори повеќе од 30% од луѓето, но со редовни прегледи ...

Колку заби сте изгубиле досега? – Тоа кажува колку долго ќе живее

Скопје24 - 12.07.2018

Број на забите кои сме ги изгубиле може да биде добар показател за предвидување на должината на животот. Според една студија луѓето што ги имале сите заби до 74 години имаат поголема шанса да живеат 100 години.

Колку заби сте изгубиле досега – тоа кажува колку долго ќе живеете

Република - 13.07.2018

Број на забите кои сме ги изгубиле може да биде добар показател за предвидување на должината на животот. Според една студија луѓето што ги имале сите заби до 74 години имаат поголема шанса да живеат 100 години.