TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во декември лани 292 градежни дозволи, планирана изградба на 331 стан

А1 On - 11.02.2019

Издадени се 292 одобренија за градење во декември лани, или 13,6 проценти повеќе во однос на декември 2017 година, објави денеска Државниот завод за статистика. Според издадените одобренија за градење, предвидената вредност на објектите во декември ...

Ќе се гради уште 331 нов стан, во Скопје само 38

Вечер - 11.02.2019

Вкупно 292 одобренија за градење издале општините во декември лани, Ова е за 13,6 проценти повеќе во однос на истиот месец во 2017 година, соопшти Државниот завод за статистика. Од објектите што ќе се градат 331 се станови, чија вкупна корисна ...

Во декември лани 292 градежни дозволи, планирана изградба на 331 стан

1tv - 11.02.2019

Издадени се 292 одобренија за градење во декември лани, или 13,6 проценти повеќе во однос на декември 2017 година, објави денеска Државниот завод за статистика. Според издадените одобренија за градење, предвидената вредност на објектите во декември ...

Се градат објекти со вредност 392% поголема отколку во минатата година

еМагазин - 11.02.2019

Според податоците на Државниот завод за статистика во декември 2018 година се издадени 292 одобренија за градење, што е за 13.6 % повеќе во однос на истиот месец од претходната година. Според издадените одобренија за градење, предвидената вредност ...

Во декември лани 292 градежни дозволи, планирана изградба на 331 стан

Либертас - 11.02.2019

Издадени се 292 одобренија за градење во декември лани, или 13,6 проценти повеќе во однос на декември 2017 година, објави денеска Државниот завод за статистика. Според издадените одобренија за градење, предвидената вредност на објектите во декември ...

Во кој регион во декември најмногу се градело?

Фактор - 12.02.2019

Според податоците на Државниот завод за статистика во декември 2018 година се издадени 292 одобренија за градење, што е за 13.6 % повеќе во однос на истиот месец од претходната година. Во југозападниот дел на Македонија најмногу се градело.

13.6 % повеќе издадени одобренија за градење во однос на истиот месец од претходната година

Бизнис Вести - 12.02.2019

Според податоците на Државниот завод за статистика во декември 2018 година се издадени 292 одобренија за градење, што е за 13.6 % повеќе во однос на истиот месец од претходната година. Според издадените одобренија за градење, предвидената вредност ...

Ќе се гради уште 331 нов стан, во Скопје само 38

Скопје инфо - 12.02.2019

Вкупно 292 одобренија за градење издале општините во декември лани, Ова е за 13,6 проценти повеќе во однос на истиот месец во 2017 година, соопшти Државниот завод за статистика. Од објектите што ќе се градат 331 се станови, чија вкупна корисна ...

Во општините повеќе ќе се гради во однос на минатата година

MTM - 12.02.2019

Општините во декември минатата година издале вкупно 292 одобренија за градба, што претставува 13,6 проценти повеќе во однос на истиот месец во 2017 година, соопшти Државниот завод за статистика.