TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

По 40 години, Милан Кундера повторно доби чешко државјанство

Макфакс - 03.12.2019

Познатиот писател Милан Кундера повторно е државјанин на својата родна Чешка, откако му беше вратено државјанството одземено пред 40 години. Чешкиот амбасадор во Франција, Петр Друлак, за Чешката телевизија изјави дека му го предал документот за ...

Славниот писател Милан Кундера по пауза од 40 години повторно е државјанин на Чешка

Република - 03.12.2019

Славниот писател Милан Кундера повторно е државјанин на родната Чешка, откако му е вратено државјанството, 40 години откако му беше одземено. Чешкиот амбасадор во Франција Петр Друлак изјави за чешка телевизија дека минатата недела му врачил ...

Милан Кундера по 40 години повторно државјанин на Чешка

Слободен Печат - 03.12.2019

Амбасадорот на Чешка во Франција, Петр Друлак за чешката телевизија изјави дека минатата недела му врачил на 90-годишниот Кундера документ за државјанство на Чешка во неговиот стан во Париз.

На Кундера му е вратено чешкото државјанство

+инфо - 03.12.2019

Како што е познато, потсетува денес прашкиот дневник „Право“, комунистичките власти го лишија Кундера од чешко државјанство кон крајот на седумдесетите години на минатиот век, а од 1981 година славниот писател има француско државјанство По ...

Милан Кундера по 40 години повторно државјанин на Чешка

CivilMedia - 03.12.2019

Познатиот писател Милан Кундера повторно е државјанин на Чешка, откако му е врачено државјанство по 40 години откако истото му беше одземено. Амбасадорот на Чешка во Франција, Петр Друлак за чешката телевизија изјави дека минатата недела му врачил ...

Милан Кундера по 40 години повторно државјанин на Чешка

А1 On - 03.12.2019

Познатиот писател Милан Кундера повторно е државјанин на Чешка, откако му е врачено државјанство по 40 години откако истото му беше одземено. Амбасадорот на Чешка во Франција, Петр Друлак за чешката телевизија изјави дека минатата недела му врачил ...

На Кундера му е вратено чешкото државјанство

Нетпрес - 03.12.2019

По четириесет години, на чешкиот писател од светско значење Милан Кундера, му е вратено чешкото државјанство. На Кундера државјанството му е вратено на 28 ноември во неговиот стан во Париз, каде што живее од 1975 година.

Милан Кундера по 40 години повторно државјанин на Чешка

Опсервер - 03.12.2019

Познатиот писател Милан Кундера повторно е државјанин на Чешка, откако му е врачено државјанство по 40 години откако истото му беше одземено. Амбасадорот на Чешка во Франција, Петр Друлак за чешката телевизија изјави дека минатата недела му врачил ...

Милан Кундера по 40 години повторно државјанин на Чешка

Телма - 03.12.2019

Познатиот писател Милан Кундера повторно е државјанин на Чешка, откако му е врачено државјанство по 40 години откако истото му беше одземено. Амбасадорот на Чешка во Франција, Петр Друлак за чешката телевизија изјави дека минатата недела му врачил ...

Милан Кундера по 40 години повторно државјанин на Чешка

MakPress - 03.12.2019

Познатиот писател Милан Кундера повторно е државјанин на Чешка, откако му е врачено државјанство по 40 години откако истото му беше одземено. Амбасадорот на Чешка во Франција, Петр Друлак за чешката телевизија изјави дека минатата недела му врачил ...