TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Од триесетина планинарски дома половината пропаѓаат...

Н.Македонија - 13.01.2018

Последниве години планинарењето добива поголем интензитет кај домашната популација, но поради тоа што планинарите ја знаат состојбата со постојните планинарски домови, ретко се одлучуваат за повеќедневни престојувања на планина Состојбата со ...

13-Годишен битолчанец искачи 24 врвови без професионална планинарска опрема

Сакам да кажам - 13.01.2018

Еден од најнадежните млади битолски планинари, 13-годишниот Антониј Трајчевски, минатата година освои дванаесет планински врвови, притоа искачувајќи се без соодветна планинарска опрема. Во зимски услови, движејќи се по снег и мраз, го искачи ...