TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Опожарен трансформатор остави жители на битолската населба Баир четири дена без струја

Телма - 21.01.2020

Четири дена без струја се дел од жителите на улиците „Караорман“ и „Дебарска’ во битолската населба Баир. Причина е целосно опожарен трансформатор поради преоптвареност со нелегални приклучоци, велат од ЕВН.

Дел од битолски Баир четири дена без струја, новиот трансформатор не може да се пренесе од тесни улички И дивоградби

Сакам да кажам - 21.01.2020

На сонце се грееме бидејќи дома веќе четири дена немаме струја, вели Борис Стојковски, жител на битолската населба Баир, каде во саботата изгоре трансформатор на ЕВН, па голем број семејства од улиците Дебарска и Караорман се без струја.

Дел од корисниците во населбата Баир добија струја

Тера - 21.01.2020

Дел од корисниците кои останаа без електрична енергија во населбата Баир добиле електрична енергија, екипите на ЕВН продолжуваат на терен со работа за да обезбедат струја и за преостанатите корисници, велат од компанијата.

Трет ден жителите на битолски Баир се без струја

Сител - 20.01.2020

Жителите на улиците „Дебарска“ и „Караорман“ во битолската населба Баир, од саботата немаат електрична енергија, а не се знае ни кога ќе добијат. Живеат во темница, храната е одмрзната, се снаоѓаат за јадење,а на овие зимски температури се топлат ...

ЕВН: Преоптоварување на мрежата ја изгоре трафостаницата

Тера - 20.01.2020

Од ЕВН велат дека поради дефект кој настанал како резултат на сериозно преоптоварување на мрежата, викендов целосно изгорела трафостаницата која со електрична енергија ги напојува жителите на улиците Дебарска и Караорман во Битола.

Пожар во трафостаница на ЕВН Македонија

Опсервер - 20.01.2020

На 18.01.2020 околу 13.45 часот во СВР Битола било пријавено дека на ул.„Караорман“ настанал пожар во трафостаница на ЕВН Македонија, при што целосно била опожарена внатрешната инсталација. Пожарот е изгаснат од Противпожарната единица од Битола.

Пожар во трафостаница, причина за прекин во снабдувањето со струја

Тера - 20.01.2020

На 18.01.2020 околу 13.45 часот во СВР Битола било пријавено дека на ул.„Караорман“ настанал пожар во трафостаница на ЕВН Македонија, при што целосно била опожарена внатрешната инсталација. Пожарот е изгаснат од Противпожарната единица од Битола.