TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ресторанот на Рене Реџепи ја забележа првата загуба по четири години

Денар - 30.06.2022

„Noma“, ресторанот во Копенхаген, а кој е во сопственост на познатиот готвач со македонско потекло, Рене Реџепи и кој постојано ја освојуваше титулата најдобар во светот, во 2021-ва година забележа загуба за прв пат по четири години, дури и откако ...

„Нома“, најдобриот ресторан во светот, 2021 ја заврши без профит

Независен - 30.06.2022

Данска – Ако сте ресторан, последните две години не беа толку лесни. Тоа е вистина без разлика дали сте непознат или најдобар во светот, очигледно. „Нома“, ресторанот со три ѕвездички на „Мишелин“, кој се наоѓа на врвот на листата на 50 најдобри во ...

Рене Реџепи, кој потекнува од Македонија, го затвора најдобриот ресторан во светот за да патува

Факултети - 30.06.2022

Се затвора најдобриот ресторан во светот - познатиот „Нома“, кој успешно го води Рене Реџепи, кој потекнува од Македонија. „Нома“, кој се наоѓа во Копенхаген, Данска, бил прогласен за најдобар ресторан во светот во 2021 според оцените од жирито на ...