TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Рецепт за ѕаѕики брз грам грчки јогурт

Слободен Печат - 31.01.2023

Во Грција мезето е незамисливо без прочуениот намаз – ѕаѕики. Станува збор за густ и богат сос направен од грчки јогурт или крем во комбинација со рендани свежи краставици, ц и некои зачини.

Tzatziki без грам грчки јогурт: Густиот грчки сос кој е составен дел од секое мезе во веганска верзија

Попара - 31.01.2023

Во Грција мезе е незамисливо без сос од tzatziki. Тоа е густ и богат сос направен од грчки јогурт или крем во комбинација со рендани свежи краставици, власец и некои зачини. Сосот одлично оди со голем број намирници – од печено месо до меки лепчиња, ...

Tzatziki без грам грчки јогурт: Густиот грчки сос кој е составен дел од секое мезе во веганска верзија

Курир - 31.01.2023

Во Грција мезе е незамисливо без сос од tzatziki. Тоа е густ и богат сос направен од грчки јогурт или крем во комбинација со рендани свежи краставици, власец и некои зачини. Сосот одлично оди со голем број намирници – од печено месо до меки лепчиња, ...