TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ова е првото место целосно исчистено од пластика

Факултети - 13.01.2018

( Фото: Pixabay ) На брегот на западен Велс се наоѓа селото Аберпорт. Со векови неговите жители се занимавале со рибарство, а денес таму има неколку продавници, паб и еден пуст хотел, пишува „ Дејли мејл “.

Велика Британија планира да го елиминира пластичниот отпад до 2042 година

Курир - 11.01.2018

Еден милион птици и повеќе од 100.000 други морски цицачи и желки секоја година умираат откако изеле или се заплеткале во пластичен отпад. Една од три риби кои се уловени на Англискиот канал содржат делови од пластика.

Велика Британија планира да го елиминира пластичниот отпад до 2042 година

Нетпрес - 11.01.2018

Велика Британија планира да го елиминира целиот непотребен пластичен отпад во рок од 25 години, се очекува да соопшти денеска британската премиерка Тереза ​​Мај како дел од долгорочните планови за животната средина.

Велика Британија планира да го елиминира пластичниот отпад до 2042 година

+инфо - 11.01.2018

Еден милион птици и повеќе од 100.000 други морски цицачи и желки секоја година умираат откако изеле или се заплеткале во пластичен отпад. Велика Британија планира да го елиминира целиот непотребен пластичен отпад во рок од 25 години, се очекува да ...

Велика Британија планира да го елиминира пластичниот отпад до 2042 година

Сител - 11.01.2018

Велика Британија планира да го елиминира целиот непотребен пластичен отпад во рок од 25 години, се очекува да соопшти денеска британската премиерка Тереза ​​Мај како дел од долгорочните планови за животната средина.

Велика Британија планира да го елиминира пластичниот отпад до 2042 година

CivilMedia - 11.01.2018

Велика Британија планира да го елиминира целиот непотребен пластичен отпад во рок од 25 години, се очекува да соопшти денеска британската премиерка Тереза ​​Мај како дел од долгорочните планови за животната средина.

Велика Британија планира да го елиминира пластичниот отпад до 2042 година

А1 On - 11.01.2018

Велика Британија планира да го елиминира целиот непотребен пластичен отпад во рок од 25 години, се очекува да соопшти денеска британската премиерка Тереза ​​Мај како дел од долгорочните планови за животната средина.

Велика Британија планира да го елиминира пластичниот отпад до 2042 година

Република - 11.01.2018

Велика Британија планира да го елиминира целиот непотребен пластичен отпад во рок од 25 години, се очекува да соопшти денеска британската премиерка Тереза ​​Мај како дел од долгорочните планови за животната средина.

Велика Британија планира да го елиминира пластичниот отпад до 2042 година

Студенти - 11.01.2018

Еден милион птици и повеќе од 100.000 други морски цицачи и желки секоја година умираат откако изеле или се заплеткале во пластичен отпад. Една од три риби кои се уловени на Англискиот канал содржат делови од пластика.