TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Седум отсто Од кредитоспособното население Во земјава земале брзи кредити

24 Вести - 15.05.2019

Од новоформираната асоцијација на финансиски друштва велат дека имаат заштитни механизми како при одлука за доделување на вакви мали кредит, така и за оние кои не го враќаат, па многу мал процент завршуваат кај извршителите.

Раст на кредитирањето од „брзи кредити“ до 400 евра

Алсат-М - 15.05.2019

Седум отсто од кредитоспособното население лани подигнало кеш од небанкарски финансиски друштва, познати како – „брзи кредити“. Граѓаните кои најчесто не ги исполнуваат услови за подигнување кредит од банка се решаваат да земат пари од овие ...

Формирана Асоцијација на финансиски друштва

Канал5 - 15.05.2019

Седум небанкарски финансиски институции кои нудат таканаречени брзи кредити формираа асоцијација на финансиски друштва. Тие денеска потпишаа и кодекс за добра пракса со кој се обезбедува повисоко ниво на заштита на ...

Граѓаните чести клиенти за брзи кредити, просечно зајмат до 400 евра

+инфо - 15.05.2019

Најчести корисници на услугите на овие друштва се физичките лица, односно тоа се група потрошувачи кои не се услужени во традиционалниот банкарски сектор. Граѓаните се заинтересирани за услугите на финансиските друштва, познати како брзи кредити.

Небанкарските финансиски друштва потпишаа Кодекс за добра пракса за да обезбедат повисоко ниво на заштита на ...

Фактор - 15.05.2019

Со цел да работат заедно во обезбедување унифицирани стандарди за квалитет на индустријата и да изградат конструктивен дијалог со законодавците и надзорните органи, небанкарските финансиски друштва на Северна Македонија формираа Асоцијација на ...

Седум отсто од кредитоспособните лица во земјава лани зеле брз кредит

Бриф - 15.05.2019

Граѓаните се заинтересирани за услугите на финансиските друштва, познати како брзи кредити. Земаат просечно меѓу 200 и 400 евра кредит, а во минатата година седум отсто од кредитоспособното население во земјава било опслужено од овие финансиски ...

Небанкарските финансиски друштва потпишаа Кодекс за добра пракса

MakPress - 15.05.2019

Со цел да работат заедно во обезбедување унифицирани стандарди за квалитет на индустријата и да изградат конструктивен дијалог со законодавците и надзорните органи, небанкарските финансиски друштва на Северна Македонија формираа Асоцијација на ...

Седум отсто од кредитоспособните лица во земјава лани зеле брз кредит

Опсервер - 15.05.2019

Граѓаните се заинтересирани за услугите на финансиските друштва, познати како брзи кредити. Земаат просечно меѓу 200 и 400 евра кредит, а во минатата година седум отсто од кредитоспособното население во земјава било опслужено од овие финансиски ...

Седум отсто од кредитоспособните лица во земјава лани зеле брз кредит

Press24 - 15.05.2019

Граѓаните се заинтересирани за услугите на финансиските друштва, познати како брзи кредити. Земаат просечно меѓу 200 и 400 евра кредит, а во минатата година седум отсто од кредитоспособното население во земјава било опслужено од овие финансиски ...

Македонците лесно паѓаат на брзите кредити

Скопје инфо - 15.05.2019

Граѓаните се заинтересирани за услугите на финансиските друштва, познати како брзи кредити. Земаат просечно меѓу 200 и 400 евра кредит, а во минатата година седум отсто од кредитоспособното население во земјава било опслужено од овие финансиски ...

Брз кредит лани земале 7 отсто од кредитоспособните лица

Слободен Печат - 15.05.2019

Секторот расте од година во година, а за поголема сигурност за потрошувачите дел од овие друштва што работат во земјава формираа Асоцијација на финансиски друштва. За услугите на финансиските друштва, познати како брзи кредити, се поголема е ...

Граѓаните земаат просечно меѓу 200 и 400 евра „брзи кредити“

Независен - 15.05.2019

Граѓаните се заинтересирани за услугите на финансиските друштва, познати како брзи кредити. Земаат просечно меѓу 200 и 400 евра кредит, а во минатата година седум отсто од кредитоспособното население во земјава било опслужено од овие финансиски ...

Седум отсто од кредитоспособните лица во земјава лани зеле брз кредит

MTM - 15.05.2019

Граѓаните се заинтересирани за услугите на финансиските друштва, познати како брзи кредити. Земаат просечно меѓу 200 и 400 евра кредит, а во минатата година седум отсто од кредитоспособното население во земјава било опслужено од овие финансиски ...

Македонците се задолжуваат: 7 отсто од кредитоспособните лани зеле брз кредит

Денешен - 15.05.2019

Граѓаните се заинтересирани за услугите на финансиските друштва, познати како брзи кредити. Земаат просечно меѓу 200 и 400 евра кредит, а во минатата година седум отсто од кредитоспособното население во земјава било опслужено од овие финансиски ...

Граѓаните чести клиенти за брзи кредити, просечно зајмуваат до 400 евра

Алфа - 15.05.2019

Граѓаните се почесто земаат брзи кредити, а од година в година се почесто расте бројот на трансакции. Земаат просечно меѓу 200 и 400 евра кредит, а само лани 7% од кредитоспособното население во земјава било опслужено од овие финансиски друштва.

Седум отсто од кредитоспособните лица во земјава лани зеле брз кредит

Денар - 15.05.2019

Граѓаните се заинтересирани за услугите на финансиските друштва, познати како брзи кредити. Земаат просечно меѓу 200 и 400 евра кредит, а во минатата година седум отсто од кредитоспособното население во земјава било опслужено од овие финансиски ...

Кредитоспособните граѓани се повеќе земаат „брзи“ кредити

MakPress - 15.05.2019

Граѓаните се заинтересирани за услугите на финансиските друштва, познати како брзи кредити. Земаат просечно меѓу 200 и 400 евра кредит, а во минатата година седум отсто од кредитоспособното население во земјава било опслужено од овие финансиски ...

Седум отсто од кредитоспособните лица во земјава лани зеле брз кредит

PressingTV - 15.05.2019

Граѓаните се заинтересирани за услугите на финансиските друштва, познати како брзи кредити. Земаат просечно меѓу 200 и 400 евра кредит, а во минатата година седум отсто од кредитоспособното население во земјава било опслужено од овие финансиски ...