TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Решена мистеријата на гравурите на бронзената рака стара 2000 години?

Емитер - 23.02.2024

Во 2021 година група археолози наидоа на интересно откритие на северот на Шпанија – бронзена рака која се чини дека датира од пред околу 2000 години. Она што откритието го прави интригантно и уникатно се четирите линии со чудни симболи врежани од ...

Нови откритија за мистериозниот натпис на бронзена рака стара 2.000 години

Кајгана - 23.02.2024

Археолозите пронајдоа интригантен предмет во северна Шпанија во 2021 година - бронзена рака од железното време, стара околу 2.000 години, со четири реда чудни симболи. Според новите истражувања, овој древен епиграф е поврзан со древните ...