TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Косово: Мјузикл за Слободан Милошевиќ и Мира Марковиќ

Вечер - 13.01.2018

Милошевиќ, претседателот на Србија беше соборен по големите протести во октомври 2000 година, почина во 2006 година, на 64 години, во неговата келија во Хаг, каде што му се судеше за воени злосторства.

Српски театар во Косово поставува мјузикл за Милошевиќ – „Слободан шоу“

Сакам да кажам - 12.01.2018

Српска театарска трупа во Косово ќе постави мјузикл за животот на поранешниот претседател на Србија Слободан Милошевиќ и за неговата сопруга Мира Милошевиќ. „Слободан Шоу“ ќе игра од февруари во Грачаница, голема етничка српска енклава во централно ...

Мјузикл за Слободан Милошевиќ

Репортер - 12.01.2018

Авторката Јелена Богавац заедно со режисерот Ненад Тодоровиќ го подготвуваат мјузиклот за животот и влијанието на Слободан Милошевиќ и неговата сопруга Мира Марковиќ. На социјалните мрежи иако се шпекулираше кои актери би можеле да го глумат ...

Во подготовка мјузикл за Слободан Милошевиќ

Призма - 11.01.2018

Од Српската драма на Народниот театар од Приштина, велат дека намерата е да се раскаже приказна за животот во Косово, во форма на мјузикл, во кој се зборува за поранешниот југословенски претседател, Слободан Милошевиќ, и за неговата сопруга, Мира ...