TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Почина сликарот и активист Мирослав Стојановиќ- Шуки

Телма - 12.01.2018

Во 54 година од животот, ненадејно почина сликарот, мултимедијален уметник и активист, Мирослав Стојановиќ- Шуки. Ќе остане запаметен по уникатниот хумор, и по делата, работени во различни медиуми , во кои даде оригиналeн приказ на сфаќањето за ...

Дo глуждови во облаци

CivilMedia - 12.01.2018

Имав еден период од три месеци кога секое утро со Шуки пиев по најмалку едно еспресо во кафеаната Боеми . Секогаш седевме на истата маса, под радиото и стариот календар, тој со старомодната завеса зад него, јас со поглед кон него и малку кон тесната ...

Be free Шуки!

CivilMedia - 12.01.2018

Платно, четка за цртање, усна хармоника, бела брада, секогаш со пола цигарче во уста, големо срце и чувство за хумор… тоа е Шуки. Ова е прва реченица што ја напишав после три часа, пиши-бриши. Ведар лик, секогаш расположен да расположи некого.

Ден на Шуки

CivilMedia - 12.01.2018

Во ЦИВИЛ денеска работниот ден ќе биде посветен на нашиот другар Мирослав Стојановиќ – Шуки, во духот на спомените што ни ги остави. Ќе објавуваме негови слики, многу заеднички фотографии, ќе се потсетуваме на неговиот оригинален начин на ...

Почина големиот уметник и активист Мирослав Стојановиќ – Шуки

CivilMedia - 12.01.2018

Почина Мирослав Стојановиќ – Шуки, академски сликар, мултимедијален уметник и активист. Неговата смрт настапи ненадејно, на 10 јануари, околу 17:30 часот. Имаше 54 години. Шуки беше наш голем уметник и активист.

Почина Мирослав Стојановиќ – Шуки

+инфо - 12.01.2018

Почина Мирослав Стојановиќ – Шуки, академски сликар, мултимедијален уметник и активист. Неговата смрт настапи ненадејно, на 10 јануари. Почина Мирослав Стојановиќ – Шуки, академски сликар, мултимедијален уметник и активист.

Почина уметникoт и активист Мирослав Стојановиќ – Шуки

Либертас - 12.01.2018

Почина Мирослав Стојановиќ – Шуки, академски сликар, мултимедијален уметник и активист. Неговата смрт настапи ненадејно, на 10 јануари, околу 17:30 часот. Имаше 54 години. Шуки беше наш голем уметник и активист.

Почина академскиот сликар Мирослав Стојановиќ-Шуки(1963-2018)

AKO - 12.01.2018

Почина Мирослав Стојановиќ – Шуки, академски сликар, мултимедијален уметник и активист. Починал ненадејно, на 10 јануари, околу 17:30 часот. Имаше 54 години. Мирослав Стојановиќ – Шуки (1963 – 2018) Шуки беше голем уметник и активист.

Почина Мирослав Стојановиќ – Шуки

Окно - 12.01.2018

Почина Мирослав Стојановиќ – Шуки, академски сликар, мултимедијален уметник и активист. Неговата смрт настапи ненадејно, на 10 јануари. Имаше 54 години, објави Цивил. „Шуки беше наш голем уметник и активист.

Тажна вест: Почина познатиот македонски уметник Шуки

Press24 - 12.01.2018

Почина Мирослав Стојановиќ – Шуки, академски сликар, мултимедијален уметник и активист. Неговата смрт настапи ненадејно, на 10 јануари. Имаше 54 години, објави Цивил. „Шуки беше наш голем уметник и активист.

Почина Мирослав Стојановиќ Шуки

Нова ТВ - 12.01.2018

Почина Мирослав Стојановиќ – Шуки, академски сликар, мултимедијален уметник и активист. Како што објави Цивил, тој ненадејно починал на 10 јануари на 54 годишна возраст. -Шуки беше наш голем уметник и активист.

Почина Мирослав Стојановиќ – Шуки, академски сликар и мултимедијален уметник

А1 On - 12.01.2018

Почина Мирослав Стојановиќ – Шуки (54), академски сликар, мултимедијален уметник и активист. Неговата смрт настапи ненадејно, на 10 јануари, околу 17:30 часот… Мирослав Стојановиќ и е познат на македонската јавност по своите оргинални и моќни дела ...

Почина уметникот и граѓански активист Мирослав Стојановиќ – Шуки

МКД - 12.01.2018

Почина Мирослав Стојановиќ – Шуки (1963-2018), академски сликар, мултимедијален уметник и активист. Неговата смрт настапи ненадејно, на 10 јануари, околу 17.30 часот. Имаше 54 години, известија од Цивил Медија .

Почина уметникот и граѓански активист Мирослав Стојановиќ – Шуки

Скопје24 - 12.01.2018

Почина Мирослав Стојановиќ – Шуки (1963-2018), академски сликар, мултимедијален уметник и активист. Неговата смрт настапи ненадејно, на 10 јануари, околу 17.30 часот. Имаше 54 години, известија од Цивил Медија.