TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Училиштата во битола намерно оставени ДА тонат во долгови, директорите молчеа

Сакам да кажам - 07.12.2017

Битолските училишта должат околу 1,5 милиони евра за школскиот превоз, вода, струја и други давачки или 12 проценти од вкупниот општински долг. Долговите се таложеле подолго време, па некои немаат платено струја или вода по две-три години.

Во дебарските деветтолетки дотациите одат само за плати

Макфакс - 06.12.2017

Дури 92 отсто од стредствата што како дотации доаѓаат од надлежното министерство до локалната власта во Дебар, кое потоа ги пренесуваа на училиштата, се користат за плати, а само 8 проценти остануваат за покривање на матријалните трошоци, што ниту ...

Во дебарските деветолетки дотациите одат само за плати

Вечер - 06.12.2017

Дури 92 отсто од стредствата што како дотации доаѓаат од надлежното министерство до локалната власта во Дебар, кое потоа ги пренесуваа на училиштата се користат за плати, а само 8 проценти остануваат за покривање на матријалните трошоци што ниту од ...