TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Денеска е Св. Јован Милостивиот

Курир - 25.11.2021

Св. Јован Милостивиот роден е на Кипар во кнежевско семејство. Од детството бил воспитуван како христијанин. Подоцна, по желба на родителите, се оженил и имал деца. Но, семејниот живот не му пречел непрестано да напредува во доблесниот живот.

Денеска е Свети Јован Милостив: Спасете се од несреќа и зло, направете го ова!

Мастило - 25.11.2021

Православните верници на 25 ноември го одбележуваат празникот посветен на Свети Јован Милостив, светец на добрината, како што симболично го нарекуваат. Свети Јован Милостив бил патријарх Александриски кој живеел на крајот од шестиот и почетокот на ...