TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Девојче почина поради предизвик на TikTok, започната истрага во Италија

Кајгана - 24.01.2021

Јавното обвинителство во Италија започна истрага поради смртта на 10-годишно девојче, кое учествувало во т.н. „игра на задушување“ на социјалната мрежа TikTok. Неколку часа откако се дознало за смртта на девојчето, што предизвика гнев низ целата ...

TikTok забранет во Италија: Девојче се задушило додека правело „предизвик“

USB - 23.01.2021

По смртта на едно девојче од Палермо, кое учествувало во онлајн предизвик со онесвестување, италијанските валсти им наложија на администраторите на TikTok, да го блокираат пристапот на корисници, чија возраст не можат да ја потврдат.

31 милион прегледи: Момчето се шокираше кога девојката му покажа како функционира тампонот (ВИДЕО)

Попара - 23.01.2021

Една корисничка на TikTok одлучи да ја сними реакцијата на своето момче на функционирањето на тампонот и создаде вирален хит од 31 милиони прегледи. На видеото таа му покажува на своето момче како функционира тампон на пример на шише со вода, а тој ...

Италија го блокираше TikTok поради причина смрт на мало девојче

Телефони.мк - 23.01.2021

Мало девојче Антонела учествувало во предизвик за задржување на здивот, кое имало само 10 години. Италијанското обвинителство започнало истрага против TikTok , кој бил мотив за самоубиството на истото девојче.