TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Поголема финансиска незавизност за жените бара Сојузот на стопански комори на Македонија

24 Вести - 16.05.2018

Бројот на жени кои учествуваат на пазарот на трудот во Македонија константно се намалува. Спорад податоците на Светска банка за четири години учеството на жените во работењето се намалило за цели два проценти, а лани високите раководни позиции жени ...

Жените со пониски примања

Сител - 16.05.2018

Жените работат за помали плати, а многу малку од нив се и на раководни позиции. Од бизнис коморите бараат систем со кои ќе се зголеми нивното учество на пазарот на ...

ССК: Еднакви можности во приватниот сектор за чекор со Европа

Канал5 - 16.05.2018

Еднакви можности во приватниот сектор, следење на европските трендови за зголемување на уделот на жените во економијата. Постигнување на повисоки позиции како и намалување на јазот во платите кој е присутен и за иста позиција се само дел од ...

Поголема финансиска независност за жените, бара ССК

Либертас - 16.05.2018

Жените се уште се малку на раководни позиции, а во одредени случаи за иста професија се помалку платени од мажите. Од Сојузот на стопански комори бараат следење на европските трендови за зголемување на уделот на жените во економијата и намалување на ...

Жените работат за пониски плати и малку ги има на раководни места

+инфо - 16.05.2018

Податоците за земјава, пак, покажуваат дека 33 отсто од новоотворените фирми се на жени. Од вкупниот број вработни 282.000 се жени кои чинат 73 отсто од вработените во приватниот сектор. Жената мора сама да се избори за својата позиција во ...

Поголема финансиска независност за жените, бара ССК

А1 On - 16.05.2018

Жените се уште се малку на раководни позиции, а во одредени случаи за иста професија се помалку платени од мажите. Од Сојузот на стопански комори бараат следење на европските трендови за зголемување на уделот на жените во економијата и намалување на ...

Жените работат за пониски плати и малку ги има на раководни места

Окно - 17.05.2018

Жената мора сама да се избори за својата позиција во економијата посебно, но државата треба да создаде услови таа да може да го покаже своите претприемачки способности. Тоа е потребно за да се промени состојбата, според која, жените и покрај ...

Поголема финансиска независност за жените, бара ССК

Локално - 16.05.2018

Жените се уште се малку на раководни позиции, а во одредени случаи за иста професија се помалку платени од мажите. Од Сојузот на стопански комори бараат следење на европските трендови за зголемување на уделот на жените во економијата и намалување на ...

Жените работат за пониски плати и малку ги има на раководни места

Женски магазин - 17.05.2018

Жената мора сама да се избори за својата позиција во економијата посебно, но државата треба да создаде услови таа да може да го покаже своите претприемачки способности. Тоа е потребно за да се промени состојбата, според која, жените и покрај ...

ССК бара поголема финансиска независност за жените

Независен - 16.05.2018

Жените се уште се малку на раководни позиции, а во одредени случаи за иста професија се помалку платени од мажите. Од Сојузот на стопански комори бараат следење на европските трендови за зголемување на уделот на жените во економијата и намалување на ...

Само 12% од жените во Македонија на менаџерски позиции

Вечер - 16.05.2018

Жените се уште се малку на раководни позиции, а во одредени случаи за иста професија се помалку платени од мажите. Од Сојузот на стопански комори бараат следење на европските трендови за зголемување на уделот на жените во економијата и намалување на ...