TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

“Божа звани Пуб“ на Балашевиќ, комарџија и боем, но расипан како шуплив заб

Вечер Прес - 23.02.2021

И нашиот Игор Џамбазов си направи своја македонска верзија на песната, па ја нарече како “Кољо што го викаат поп“, која исто така стана многу слушана Спомените на легендарниот и прерано починат (од коронавирус) пејач Ѓорѓе Балашевиќ не стивнуваат.

Ова е приказната за големиот комарџија, кого Балашевиќ го опеа во својот вонвременски хит: Божа звани „Пуб“ навистина ...

Вистина.мк - 22.02.2021

„Ова е приказна која со задоволство ја раскажувам, тоа е приказната за Божа наречен Пуб… Едни го фалат, други се жалат, трети велат е мој братко, тој бил расипан како шуплив заб“… Ова се стиховите на кои сите се сеќаваат што ја слушнале легендарната ...