TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Затвор за играчки“ – трик на родители за да ги натераат децата да ги собираат играчките

Деца - 15.02.2020

Родители, сигурно сте изморени од постојаното прескокнување на играчките на подот. Не сте сами. Особено во текот на распустите или празниците, нивото на толеранција е намалено во врска со ова прашање.

Играчки или патувања: Што е подобро за развој на детскиот мозок?

Кафе пауза - 13.02.2020

Ако спаѓате во групата родители кои се борат да престанат да натрупуваат играчки во својот дом, експертите имаат добри вести за вас. Тие советуваат дека патувањето и новите искуства имаат подобро влијание врз развојот на децата отколку скапите ...