TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Гугл мапираше дел од човечкиот мозок до најситни детали

МКД - 10.06.2021

Компанијата Гугл учествуваше во создавањето на досега најдеталната мапа на врските во човечкиот мозок. Мапата покажува фасцинантно количество детали, вклучувајќи обрасци на врските меѓу невроните, како и нешто што може да наликува на нов вид нервни ...

Гугл направи најдетална мапа на мозокот: Дали откри нов вид нервни клетки?

Кумановски м. - 10.06.2021

Гугл учествуваше во креирањето на најдеталната мапа на врски во човечкиот мозок досега. Оваа мапа покажува неверојатна количина детали, вклучувајќи модели на врски помеѓу невроните, како и нешто што може да изгледа како нов вид на нервни клетки.

Google мапираше дел од човечкиот мозок до најситни детали

Кајгана - 10.06.2021

Google учествуваше во создавањето на најдеталната мапа на врски во човечкиот мозок досега. Оваа мапа покажува неверојатна количина детали, вклучувајќи модели на врски помеѓу невроните, како и нешто што може да личи на нов вид нервни клетки.

Револуционерно: Гугл мапираше дел од човечкиот мозок до најситен детал

Фактор - 10.06.2021

Картата на мозокот, која е достапна бесплатно на Интернет, покажува 50.000 клетки во три димензии што сочинуваат 130 милиони синаптички врски. Податоците зафаќаат 1,4 петабајти, што е приближно 700 пати повеќе од капацитетот на складирање на ...

„Гугл“ помогна во создавањето на најдеталната мапа на нервни врски во човечкиот мозок

Факултети - 10.06.2021

„Гугл“ помогна во создавањето на најдеталната мапа на врски во човечкиот мозок. Оваа мапа открива неверојатен број детали, вклучувајќи модели на врски помеѓу невроните, но и некои досега непознати детали.

„Гугл“ мапираше дел од човечкиот мозок до најситен детал

Вечер Прес - 09.06.2021

Картата на мозокот, која е достапна бесплатно на Интернет, покажува 50.000 клетки во три димензии што сочинуваат 130 милиони синаптички врски. Компанијата Гугл е вклучена во создавањето на до сега најдеталната мапа за врските во човечкиот мозок.

Гугл до најситен детал мапира дел од човечки козок

Канал5 - 08.06.2021

Компанијата Гугл е вклучена во создавањето на до сега најдеталната мапа за врските во човечкиот мозок. Оваа мапа покажува неверојатна количина детали, вклучувајќи модели на врски помеѓу невроните, како и нешто што може да личи на нов вид нервни ...