TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Осуммина цивили загинаа во воздужен напад во Авганистан

Макфакс - 22.07.2019

Најмалку осуммина цивили загинаа во воздужен напад во Авганистан, пренесе полицијата и локални медиуми. Портпаролот на полицијата, Шахпур Ахмадаи вели дека вооружени сили на САД извршиле напад врз осомничената мета, сметајќи дека е Талибанска.

Осуммина цивили загинаа во воздушен напад во Авганистан

Н.Македонија - 22.07.2019

Најмалку осуммина цивили загинаа во воздушен напад во Авганистан, пренесоа полицијата и локални медиуми. Портпаролот на полицијата, Шахпур Ахмадаи, вели дека вооружени сили на САД извршиле напад врз осомничената цел, сметајќи дека станува збор за ...

Осуммина загинати во самоубиствен бомбашки напад

Локално - 21.07.2019

Најмалку осум луѓе загинаа, а 26 се повредени кога жена бомбаш-самоубиец се разнесе пред болница во пакистанскиот град Дера Исмаил Кан. Одговорноста за нападот ја презеде групата позната како Пакистански талибанци, чиј портпарол Мухамед Курасани ...

Осуммина загинати во самоубиствен бомбашки напад

24Инфо - 21.07.2019

Најмалку осум луѓе загинаа, а 26 се повредени кога жена бомбаш-самоубиец се разнесе пред болница во пакистанскиот град Дера Исмаил Кан. Одговорноста за нападот ја презеде групата позната како Пакистански талибанци, чиј портпарол Мухамед Курасани ...

Осуммина загинати во самоубиствен бомбашки напад

+инфо - 21.07.2019

Најмалку осум луѓе загинаа, а 26 се повредени кога жена бомбаш-самоубиец се разнесе пред болница во пакистанскиот град Дера Исмаил Кан. Одговорноста за нападот ја презеде групата позната како Пакистански талибанци, чиј портпарол Мухамед Курасани ...

Осуммина загинати во самоубиствен бомбашки напад

Курир - 21.07.2019

Најмалку осум луѓе загинаа, а 26 се повредени кога жена бомбаш-самоубиец се разнесе пред болница во пакистанскиот град Дера Исмаил Кан. Одговорноста за нападот ја презеде групата позната како Пакистански талибанци, чиј портпарол Мухамед Курасани ...

Осуммина загинати во самоубиствен бомбашки напад

Опсервер - 21.07.2019

Најмалку осум луѓе загинаа, а 26 се повредени кога жена бомбаш-самоубиец се разнесе пред болница во пакистанскиот град Дера Исмаил Кан. Одговорноста за нападот ја презеде групата позната како Пакистански талибанци, чиј портпарол Мухамед Курасани ...

Осум мртви при бомбашки напад во Пакистан

Макфакс - 21.07.2019

Најмалку осум луѓе загинаа, а 26 се повредени кога жена бомбаш-самоубиец се разнела пред болница во пакистанскиот град Дера. Одговорноста за нападот ја презеде групата позната како Пакистански талибанци, чиј портпарол, истакна дека станува збор за ...

Осуммина загинати во самоубиствен бомбашки напад во Пакистан

Сител - 21.07.2019

Најмалку осум луѓе загинаа, а 26 се повредени кога жена бомбаш-самоубиец се разнесе пред болница во пакистанскиот град Дера Исмаил Кан. Одговорноста за нападот ја презеде групата позната како Пакистански талибанци, чиј портпарол Мухамед Курасани ...

Осум мртви при бомбашки напад во Пакистан

Точка - 21.07.2019

Најмалку осум луѓе загинаа, а 26 се повредени кога жена бомбаш-самоубиец се разнела пред болница во пакистанскиот град Дера. Одговорноста за нападот ја презеде групата позната како Пакистански талибанци, чиј портпарол, истакна дека станува збор за ...

Осуммина загинати во самоубиствен бомбашки напад

MakPress - 21.07.2019

Најмалку осум луѓе загинаа, а 26 се повредени кога жена бомбаш-самоубиец се разнесе пред болница во пакистанскиот град Дера Исмаил Кан. Одговорноста за нападот ја презеде групата позната како Пакистански талибанци, чиј портпарол Мухамед Курасани ...

Осум мртви при бомбашки напад во Пакистан

Н.Македонија - 21.07.2019

Најмалку осум луѓе загинаа, а 26 се повредени кога жена бомбаш-самоубиец се разнела пред болница во пакистанскиот град Дера. Одговорноста за нападот ја презеде групата позната како Пакистански талибанци, чиј портпарол, истакна дека станува збор за ...

Пакистан: Жена-самоубиец уби 8 и рани 26 луѓе во напад пред болница

Денешен - 21.07.2019

Најмалку осум луѓе загинаа, а 26 се повредени кога жена бомбаш-самоубиец се разнесе пред болница во пакистанскиот град Дера Исмаил Кан. Одговорноста за нападот ја презеде групата позната како Пакистански талибанци, чиј портпарол Мухамед Курасани ...

Осум мртви при бомбашки напад во Пакистан

Centar - 21.07.2019

Најмалку осум луѓе загинаа, а 26 се повредени кога жена бомбаш-самоубиец се разнела пред болница во пакистанскиот град Дера. Одговорноста за нападот ја презеде групата позната како Пакистански талибанци, чиј портпарол, истакна дека станува збор за ...

Жена бомбаш самоубиец се разнесе пред болница во Пакистан, најмалку 8 загинати и 26 повредени

Слободен Печат - 21.07.2019

Нападот се случил откако се убиени двајца полицајци на контролен пункт во градот. Најмалку осум луѓе загинаа, а 26 се повредени кога жена бомбаш-самоубиец се разнесе пред болница во пакистанскиот град Дера Исмаил Кан.