TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

[Став] Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ пред нов почеток

Радио МОФ - 21.02.2020

Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“ никогаш во своето постоење не бил во полоша состојба. Универзитет никогаш не бил толку дистанциран од општествените процеси. Нашиот УКИМ никогаш порано не бил толку немоќен и невлијателен.

„Успешни млади”- признание од Претседателот за научната и креативната работа на младите

24Инфо - 21.02.2020

Претседателот на Република Северна Македонија Стево Пендаровски со цел поддршка на научната и креативната работа на младите од земјава, го воведува признанието „Успешни млади”. Целта на признанието „Успешни Млади” е да ја поттикне научната, ...

На Филозофскиот факултет дојдоа 25 предавачи од целиот свет

Факултети - 20.02.2020

Хуманистичките и општествените науки се во фокусот на вниманието на Меѓународната конференција што цела недела се одржува на Филозофскиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје.

Универзитетските професори ќе добијат зголемени плати за 10%

Телма - 20.02.2020

Министерството за образование преку правна рамка пронајде начин како да им ги зголемат платите на универзитетските професори за 10%,откако пропадна обидот и не се донесе во Собранието законот за исплата на плати.

Претседателот Стево Пендаровски со цел поддршка на научната и креативната работа на младите од земјава, го воведува ...

Скопје1 - 21.02.2020

Претседателот на Република Северна Македонија Стево Пендаровски со цел поддршка на научната и креативната работа на младите од земјава, го воведува признанието „Успешни млади“. Целта на признанието „Успешни Млади“ е да ја поттикне научната, ...

„Успешни млади“ – ново признание од претседателот за научната и креативната работа на младите

Макфакс - 21.02.2020

Претседателот на Република Северна Македонија Стево Пендаровски со цел поддршка на научната и креативната работа на младите од земјава, го воведува признанието „Успешни млади“. Целта на признанието „Успешни Млади“ е да ја поттикне научната, ...

Претседателот Пендаровски ќе доделува признание „Успешни млади”

ММС - 21.02.2020

Претседателот Стево Пендаровски го воведува признанието „Успешни млади” со цел да ја поддржи и поттикне научната, истражувачката и креативната работа на младите од земјава и да се зголеми нивната мотивација за нови достигнувања и вреднување на ...

„Успешни млади“ – ново претседателско признание за научната и креативната работа на младите

Радио МОФ - 21.02.2020

Со ново признание „Успешни млади“ Претседателот Стево Пендаровски ќе дава поддршка на научната и креативната работа на младите од С. Македонија, соопштија од претседателскиот кабинет. Признанието ќе се доделува врз основа на прецизно утврдени ...

Претседателот Пендаровски ќе доделува признание „Успешни млади“

А1 On - 21.02.2020

Претседателот Стево Пендаровски го воведува признанието „Успешни млади“ со цел да ја поддржи и поттикне научната, истражувачката и креативната работа на младите од земјава и да се зголеми нивната мотивација за нови достигнувања и вреднување на ...

Пендаровски ќе доделува признание „Успешни млади“

+инфо - 21.02.2020

На отворањето на седницата Пендаровски истакнал дека ова е проект кој ги вреднува трудовите на талентираните луѓе, а оценката на пријавените трудови ќе ја прават извонредни професори, научници, доктори на наука.

Претседателот Пендаровски ќе доделува признание „Успешни млади“

Сител - 21.02.2020

Претседателот Стево Пендаровски го воведува признанието „Успешни млади“ со цел да ја поддржи и поттикне научната, истражувачката и креативната работа на младите од земјава и да се зголеми нивната мотивација за нови достигнувања и вреднување на ...

„Успешни млади“ – ново признание од претседателот за научната и креативната работа на младите

Centar - 21.02.2020

Претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски, со цел поддршка на научната и креативната работа на младите од земјава, го воведува признанието „Успешни млади“. Целта на признанието „Успешни млади“ е да ја поттикне научната, ...

Претседателот Пендаровски ќе доделува признание „Успешни млади“

24 Вести - 21.02.2020

Претседателот Стево Пендаровски го воведува признанието „Успешни млади“ со цел да ја поддржи и поттикне научната, истражувачката и креативната работа на младите од земјава и да се зголеми нивната мотивација за нови достигнувања и вреднување на ...

Претседателот Пендаровски ќе доделува признание „Успешни млади“

MakPress - 21.02.2020

Претседателот Стево Пендаровски го воведува признанието „Успешни млади“ со цел да ја поддржи и поттикне научната, истражувачката и креативната работа на младите од земјава и да се зголеми нивната мотивација за нови достигнувања и вреднување на ...

Се зголемуваат платите на универзитетските професори

Скопје24 - 22.02.2020

Министерството за образование пронајде начин како да им ги зголемат платите на универзитетските професори за 10%. Средствата ќе се обезбедат од Буџетот за 2020 година. Одлуката е донесена по притисокот кој го изврши Независниот академски синдикат ...