TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Со закон ќе мора да се вработи прворангираниот на конкурс

Телма - 04.10.2023

При вработување на наставници, лекари и други кадри во јавниот сектор, ќе мора да биде избран најдобриот кандидат од листата на пријавени. Новиот Закон за вработување во јавен сектор, предложен од Министерството за информатичко општество, со закон ...

Новите Закони за јавен сектор и за државни службеници ќе отворат пат за вработување на квалитетни кадри и ќе спречат ...

Слободен Печат - 04.10.2023

Вработување на најдобриот кандидат кој преку јавен оглас конкурирал за работно место во јавниот сектор – односно во образование, здравство и култура се озаконува со новиот Закон за вработување во јавен сектор кој го подготви Министерството за ...

Законите за вработени во јавниот сектор и за административни службеници во владина процедура, ќе се носат со европско ...

Република - 04.10.2023

Во владина постапка се законот за вработени во јавниот сектор и законот за административни службеници кои ќе се носат по скратена постапка и со европско знаменце, а треба да придонесат кон целиот екосистем во јавната администрација во државава, ...

Алиу: Нашата главна цел е исполнување на стандардите за сигурна иднина во ЕУ

Локално - 04.10.2023

Министерот за информатичко општество и администрација Азир Алиу денеска организираше брифинг со новинарите, со цел на транспарентен начин да ја информира јавноста за приоритетите, политиките и клучните активности во Министерството што го предводи.

Ќе мора да се вработи најдобриот, се забранува менување националност... Законите за вработени во јавниот сектор и за ...

Факултети - 04.10.2023

Во владина постапка се Законот за вработени во јавниот сектор и Законот за административни службеници кои ќе се носат по скратена постапка и со европско знаменце, а треба да придонесат кон целиот екосистем во јавната администрација во државава, ...

Законите за вработени во јавниот сектор и за административни службеници во владина процедура, ќе се носат со европско ...

Frontline - 04.10.2023

Во владина постапка се законот за вработени во јавниот сектор и законот за административни службеници кои ќе се носат по скратена постапка и со европско знаменце, а треба да придонесат кон целиот екосистем во јавната администрација во државава, ...

Законите за вработени во јавниот сектор и за административни службеници во владина процедура, ќе се носат со европско ...

OhridNews - 04.10.2023

Во владина постапка се законот за вработени во јавниот сектор и законот за административни службеници кои ќе се носат по скратена постапка и со европско знаменце, а треба да придонесат кон целиот екосистем во јавната администрација во државава, ...

Законите за вработени во јавниот сектор и за административни службеници во владина процедура, ќе се носат со европско ...

24Инфо - 04.10.2023

Во владина постапка се законот за вработени во јавниот сектор и законот за административни службеници кои ќе се носат по скратена постапка и со европско знаменце, а треба да придонесат кон целиот екосистем во јавната администрација во државава, ...