TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ОМД: Северна Македонија не е нашата Татковина

МКД - 12.01.2019

Обединетата македонска дијаспора (ОМД) преку соопштение реагираше на усвојувањето на уставните измени и прифаќањето на името Република Северна Македонија, нарекувајќи го „насилие зад превезот на демократијата”.

ОМД: Северна Македонија не е нашата Татковина!

Опсервер - 13.01.2019

Со евидентно насилие прикриено зад превезот на демократијата, уставните измени предвидени со Преспанскиот Договор со кој Република Северна Македонија се издига врз падот на Република Македонија, остварија дво-третинско мнозинство од 81 глас „за“ во ...