TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во руското списание „Переводчик” објавена поезија на Матеја Матевски

Опсервер - 22.05.2020

Скопје, 22 мај 2020 () – Деновиве во Москва беше обjавен 20-от броj на списанието „Переводчик”, во кој беше претставена поезиjата на великанот на македонската книжевност Матеја Матевски. Ова списание постои во Русија веќе 20 години со цел да ги ...

„Переводчик” ја објави поезијата на Матеја Матевски

А1 On - 22.05.2020

Деновиве во Москва беше обjавен 20 броj на списанието „Переводчик”, во кој беше претставена поезиjата на великанот на македонската книжевност Матеја Матевски. Ова списание постои во Русија веќе 20 години со цел да ги запознава љубителите на пишаниот ...

Поезијата на Матеја Матевски објавена во руското списание „Переводчик”

+инфо - 22.05.2020

Деновиве во Москва беше обjавен 20-от броj на списанието „Переводчик”, во кој беше претставена поезиjата на великанот на македонската книжевност Матеја Матевски. Ова списание постои во Русија веќе 20 години со цел да ги запознава љубителите на ...

Во руското списание „Переводчик” објавена поезија на Матеја Матевски

Република - 22.05.2020

Деновиве во Москва беше обjавен 20-от броj на списанието „Переводчик”, во кој беше претставена поезиjата на великанот на македонската книжевност Матеја Матевски. Ова списание постои во Русија веќе 20 години со цел да ги запознава љубителите на ...

Во руското списание „Переводчик” објавена поезија на Матеја Матевски

МКД - 22.05.2020

Деновиве во Москва беше обjавен 20-от броj на списанието „Переводчик”, во кој беше претставена поезиjата на великанот на македонската книжевност Матеја Матевски. Ова списание постои во Русија веќе 20 години со цел да ги запознава љубителите на ...

Во руското списание „Переводчик” објавена поезија на Матеја Матевски

Вечер - 22.05.2020

Деновиве во Москва беше обjавен 20-от броj на списанието „Переводчик”, во кој беше претставена поезиjата на великанот на македонската книжевност Матеја Матевски. Ова списание постои во Русија веќе 20 години со цел да ги запознава љубителите на ...

Во руското списание „Переводчик” објавена поезија на Матеја Матевски

MakPress - 22.05.2020

Деновиве во Москва беше обjавен 20-от броj на списанието „Переводчик”, во кој беше претставена поезиjата на великанот на македонската книжевност Матеја Матевски. Ова списание постои во Русија веќе 20 години со цел да ги запознава љубителите на ...

Во руското списание „Переводчик” објавена поезија на Матеја Матевски

Frontline - 23.05.2020

Деновиве во Москва беше обjавен 20-от броj на списанието „Переводчик”, во кој беше претставена поезиjата на великанот на македонската книжевност Матеја Матевски. Ова списание постои во Русија веќе 20 години со цел да ги запознава љубителите на ...