TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Авиокомпаниите годинава ќе претрпат штета од над 29 милијарди долари поради корона вирусот

Иновативност - 21.02.2020

По прв пат од 2009 година досега се очекува пад на бројот на патувања со авион. Од Меѓународната асоцијација за авиотранспорт (IATA) предупреудваат дека поради корона вирусот, авиокомпаниите годинава се очекува да изгубат повеќе од 29 милијарди ...

Коронавирусот ќе ги чини авиокомпаниите околу 28 милијарди долари

Денар - 21.02.2020

Меѓународната асоцијација на авиокопревозници (IATA) проценува дека епидемијата на коронавирусот ќе го намали целогодишниот број на продадени билети во азиско-пацифичкиот регион за 13 проценти, намалувајќи ги приходите на авиокомпаниите за 27,8 ...

ИАТА: Авиокомпаниите поради новиот коронавирус ќе загубат речиси 30 милијарди долари

Курир - 21.02.2020

Според проценките на Меѓународната асоцијација на авиопревозници (ИАТА), авиокомпаниите во азиско-пацифичкиот регион ќе загубат 27,8 милијарди американски долари како резултат на епидемијата на новиот коронавирус, додека побарувачката за авио-билети ...

ИАТА: Авиокомпаниите ќе загубат речиси 30 милијарди долари поради коронавирусот

Слободен Печат - 21.02.2020

Таа загуба, според проценките на ИАТА, значително ќе ги намали проценките на глобалниот раст за 2020 година. Според проценките на Меѓународната асоцијација на авиопревозници (ИАТА), авиокомпаниите во азиско-пацифичкиот регион ќе загубат 27,8 ...

ИАТА: Авиокомпаниите поради новиот коронавирус ќе загубат речиси 30 милијарди долари

Опсервер - 21.02.2020

– Според проценките на Меѓународната асоцијација на авиопревозници (ИАТА), авиокомпаниите во азиско-пацифичкиот регион ќе загубат 27,8 милијарди американски долари како резултат на епидемијата на новиот коронавирус, додека побарувачката за ...

ИАТА: Авиокомпаниите поради новиот коронавирус ќе загубат речиси 30 милијарди долари

Сител - 21.02.2020

Според проценките на Меѓународната асоцијација на авиопревозници (ИАТА), авиокомпаниите во азиско-пацифичкиот регион ќе загубат 27,8 милијарди американски долари како резултат на епидемијата на новиот коронавирус, додека побарувачката за авио-билети ...

ИАТА: Авиокомпаниите поради новиот коронавирус ќе загубат речиси 30 милијарди долари

А1 On - 21.02.2020

Според проценките на Меѓународната асоцијација на авиопревозници (ИАТА), авиокомпаниите во азиско-пацифичкиот регион ќе загубат 27,8 милијарди американски долари како резултат на епидемијата на новиот коронавирус, додека побарувачката за авио-билети ...

Коронавирусот го приземји профитот на авиокомпаниите

+инфо - 21.02.2020

Со оглед на тоа што проценката на растот е проектирана на 4,8 проценти, целокупниот пад на профитот ќе биде 8,2 проценти, соопшти ИАТА. Според проценките на Меѓународната асоцијација на авиопревозници (ИАТА), авиокомпаниите во азиско-пацифичкиот ...

ИАТА: Авиокомпаниите ќе загубат речиси 30 милијарди долари поради коронавирусот

Факултети - 21.02.2020

Според процените на Меѓународната асоцијација на авиопревозници (ИАТА), авиокомпаниите во азиско-пацифичкиот регион ќе загубат 27,8 милијарди американски долари како резултат на епидемијата на новиот коронавирус, додека побарувачката за авиобилети ...

ИАТА: Авиокомпаниите поради новиот коронавирус ќе загубат речиси 30 милијарди долари

Нетпрес - 21.02.2020

Според проценките на Меѓународната асоцијација на авиопревозници (ИАТА), авиокомпаниите во азиско-пацифичкиот регион ќе загубат 27,8 милијарди американски долари како резултат на епидемијата на новиот коронавирус, додека побарувачката за авио-билети ...

ИАТА: Авиокомпаниите поради новиот коронавирус ќе загубат речиси 30 милијарди долари

MakPress - 21.02.2020

Според проценките на Меѓународната асоцијација на авиопревозници (ИАТА), авиокомпаниите во азиско-пацифичкиот регион ќе загубат 27,8 милијарди американски долари како резултат на епидемијата на новиот коронавирус, додека побарувачката за авио-билети ...

Авиокомпаниите поради новиот коронавирус ќе загубат речиси 30 милијарди долари

Вечер - 21.02.2020

Според проценките на Меѓународната асоцијација на авиопревозници (ИАТА), авиокомпаниите во азиско-пацифичкиот регион ќе загубат 27,8 милијарди американски долари како резултат на епидемијата на новиот коронавирус, додека побарувачката за авио-билети ...

ЗАГУБИ ОД КОРОНАВИРУС: Авиокомпаниите најголеми губитници

Фактор - 21.02.2020

Авиокомпаниите поради новиот коронавирус ќе загубат скоро 30 милијарди долари. Најголеми загуби ќе забележат компании од Кина, чиј пад на профитот само на домашниот пазар се проценува на 12,8 милијарди.

Коронавирусот ќе ги чини авиокомпаниите околу 28 милијарди долари

Република - 22.02.2020

Меѓународната асоцијација на авиокопревозници (IATA) проценува дека епидемијата на коронавирусот ќе го намали целогодишниот број на продадени билети во азиско-пацифичкиот регион за 13 проценти, намалувајќи ги приходите на авиокомпаниите за 27,8 ...

КОРОНА УДРИ ПО АВИОБИЗНИСОТ - компаниите ќе изгубат 28 милијарди евра

Фактор - 22.02.2020

Меѓународната асоцијација на авиокопревозници направи проценка според која епидемијата на коронавирусот ќе го намали целогодишниот број на продадени билети во азиско-пацифичкиот регион за 13 проценти, намалувајќи ги приходите на авиокомпаниите за ...