TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Вреди ја повлече тужбата против решенија на ДИК-Управен суд ја запре постапката

Телма - 16.05.2024

Управниот суд преку сопштенија за јавноста објавено на нивната веб страница објави дека ја запира постапката по тужбата на коалицијата ВЛЕН. Постапката по тужбата на тужителот Коалиција ВЛЕН, поднесена преку овластен претставник на подносителот на ...

Управниот суд одговара на тужбите на Коалицијата Европски фронт против одлуките на Државната изборна комисија

Lider - 16.05.2024

Управниот суд најави поведување предмети по седум тужби поднесени од коалицијата Европски фронт против одлуките на Државната изборна комисија (ДИК). Овие случаи се однесуваат на законитоста и процедуралниот интегритет на неодамнешните пресуди на ДИК.

Вреди ја повлече тужбата до Управниот суд

МКД - 16.05.2024

Коалицијата Вреди за време на седницата на Управниот суд реши да ја повлече тужбата за парламентарните избори 2024 година. Во 17,30 часот Управниот суд ја почна јавната расправа по предметот оформен по поднесената тужба од коалицијата Вреди за ...

Управен оформи предмети за седумте тужби на „Европскиот фронт“ против решенијата на ДИК

Опсервер - 16.05.2024

Управниот суд оформи седум предмети за поднесените тужби од „Европскиот фронт“, кои се против одлуката на Државната изборна комисија (ДИК) за одбивање на приговорите за парламентарните избори.

Управниот суд оформил еден предмет по поднесена тужба од „Вреди“ за едно избирачко место. И ДУИ ќе тужи

Либертас - 16.05.2024

Коалицијата на опозициските партии на Албанците „Вреди“ до Управниот суд доставиле тужба против одлуката на Државната изборна комисија (ДИК) за парламентарните избори ...

24 ЧАСА: Управен суд до полноќ ќе одлучи за тужбата на ВЛЕН за изборни нерегуларности; отстапување од Договорот од ...

CivilMedia - 16.05.2024

На веб – страната на Управниот суд е објавено дека ја известува јавноста дека синоќа во 22:33 часот, по поднесена тужба од Коалиција Влен на Парламентарните избори 2024 против Одлука на Државна Изборна Комисија УП1 бр.10-14 од 14.05.2024 година, ...

Јавна расправа на Управниот суд за тужбата од Коалицијата „Вреди“

Бизнис Вести - 16.05.2024

– Управниот суд на Република Северна Македонија попладне во 17:30 часот ќе одржи јавна расправа по предметот оформен по поднесената тужба од Коалицијата „Вреди“ за Парламентарните избори 2024 година.

Јавна расправа на Управениот суд за тужбата од Коалицијата „Вреди“

Zoom - 16.05.2024

Управниот суд на Република Северна Македонија попладне во 17:30 часот ќе одржи јавна расправа по предметот оформен по поднесената тужба од Коалицијата „Вреди“ за Парламентарните избори 2024 година.

Јавна расправа на Управниот суд за тужбата од Коалицијата „Вреди“

Курир - 16.05.2024

Управниот суд на Република Северна Македонија попладне во 17:30 часот ќе одржи јавна расправа по предметот оформен по поднесената тужба од Коалицијата „Вреди“ за Парламентарните избори 2024 година.

Јавна расправа на Управниот суд за тужбата од Коалицијата „Вреди“

Бриф - 16.05.2024

Управниот суд на Република Северна Македонија попладне во 17:30 часот ќе одржи јавна расправа по предметот оформен по поднесената тужба од Коалицијата „Вреди“ за Парламентарните избори 2024 година.

Јавна расправа на Управниот суд за тужбата од Коалицијата „Вреди“

Нетпрес - 16.05.2024

Управниот суд на Република Северна Македонија попладне во 17:30 часот ќе одржи јавна расправа по предметот оформен по поднесената тужба од Коалицијата „Вреди“ за Парламентарните избори 2024 година.

Јавна расправа на Управниот суд за тужбата од Коалицијата „Вреди“

Сител - 16.05.2024

Управниот суд на Република Северна Македонија попладне во 17:30 часот ќе одржи јавна расправа по предметот оформен по поднесената тужба од Коалицијата „Вреди“ за Парламентарните избори 2024 година.

Управен оформи предмети за седумте тужби на „Европскиот фронт“ против решенијата на ДИК

Точка - 16.05.2024

Управниот суд оформи седум предмети за поднесените тужби од „Европскиот фронт“, кои се против одлуката на Државната изборна комисија (ДИК) за одбивање на приговорите за парламентарните избори.