TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Раст на богатството на американските домаќинства

А1 On - 07.12.2017

Богатството на американските домаќинства порасна на 96.900 милијарди долари со растот на берзата и постојаното зголемување на вредноста на недвижнините. Овие профити сепак не се рамномерно распределени.

Најбогатите 1% во САД поседуваат 40% од богатството на земјата

Стандард - 07.12.2017

Најбогатите еден процент од американските домаќинства поседува 40% од богатството на земјата, покажува новиот извештај на економистот Едвард Вулф, базиран на податоци од федералната „Survey of Consumer Finances“.

(ФОТО) МАПА НА БОГАТСТВО НА ЕВРОПСКИТЕ ЗЕМЈИ: Екс-ју земјите меѓу најсиромашните, каде сме ние?

Фактор - 07.12.2017

Картографот Јакуб Мариан објави на својата веб страна мапа која ја прикажува распределбата на богатство во Европа. Податоците прикажани на картата се темелат на анализа на швајцарската мултинационална финансиска корпорација која го мери богатството ...

Кои се најбогатите држави во Европа?

Факултети - 07.12.2017

Фото: Jakub Marian Картографот Јакуб Мариан објави нова мапа на која е прикажано средното богатство по личност во Европа. Податоците за анализирање се земени од „Кредит Суис“, објавени годишно во нивниот извештај за богатство.

Објавена карта на богатството: Македонија на дното во Европа

Точка - 07.12.2017

Картографот Јакуб Мариан на својата веб страна објавил карта која ја прикажува распределбата на богатството во Европа. Податоците прикажани на картата се темелат на анализите на швајцарската мултинационална финансиска компанија "Credit Suisse", која ...

Богатството на Американците се зголеми...

Н.Македонија - 08.12.2017

Богатството на Американците се зголеми Растот на берзата и постојаното зголемување на вредноста на недвижнините го зголемија богатството на американските домаќинства на 96.900 милијарди долари, иако овие профити веројатно не се рамномерно ...

Објавена карта на богатството: Екс-ју земјите меѓу најсиромашните, каде сме ние?

Скопје инфо - 07.12.2017

Картографот Јакуб Мариан објави на својата веб страна мапа која ја прикажува распределбата на богатство во Европа. Податоците прикажани на картата се темелат на анализа на швајцарската мултинационална финансиска корпорација која го мери богатството ...

Македонија е на картата на сиромашните

Вечер - 07.12.2017

Картографот Јакуб Мариан на својата веб страна објавил карта која ја прикажува распределбата на богатството во Европа. Податоците прикажани на картата се темелат на анализите на швајцарската мултинационална финансиска компанија "Credit Suisse", која ...

Објавена карта на богатството: Македонија на дното во Европа

Студенти - 07.12.2017

Картографот Јакуб Мариан на својата веб страна објавил карта која ја прикажува распределбата на богатството во Европа. Податоците прикажани на картата се темелат на анализите на швајцарската мултинационална финансиска компанија “Credit Suisse”, која ...