TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

В среда и четврток Топлификација продава акции во Те-То за најмалку 17 милиони евра

Вечер Прес - 27.02.2024

ПРЕКУ БЕРЗА Два пакети акции што АД Топлификација во стечај ги има во гасната централа Те-То, ќе бидат понудени на аукциска продажба на Македонската берза. Утре ќе бидат понудени 25 обични акции што претставува 10 проценти од основната главнина на ...

ТОПЛИФИКАЦИЈА ПРОДАВА АКЦИИ ВО ТЕ-ТО Се продаваат вкупно 27 акции по почетна цена од 39.871 денари

+инфо - 27.02.2024

Уделот на Топлификација во ТЕ-ТО е 10,9%. Утре и задутре на берза ќе се продаваат два пакета акции кои Топлификација во стечај ги поседува во когенеративната централа ТЕ-ТО. Информацијата е објавена на страната на Македонска берза.

На продажба два пакети акции на Топлификација во ТЕТ-ТО

Курир - 27.02.2024

Македонска Берза најави дека на барање на членката Комерцијална Банка АД Скопје, по пат на јавна берзанска аукција на акции при продажба на големи пакети акции од страна на продавачот Топлификација АД Скопје во стечај, утре и задутре ќе се понудат ...

СЕ ПРОДАДЕ ТОПЛАНАТА СКОПЈЕ СЕВЕР Новиот сопственик плати 350.000 евра

+инфо - 27.02.2024

Продавачот Топлификација АД Скопје во стечај, а парите од реализираната јавна берзанска аукција, ќе станат дел од стечајната маса, која ќе се распореди меѓу доверителите. Топланата Скопје Север вчера е продадена за 350.000 евра.

Хаџимишев: Комерцијална банка нѝ ги продава акциите во „ТЕ-ТО“, не можевме да го вратиме кредитот поради низа повреди ...

Слободен Печат - 27.02.2024

Утре и задутре по барање на Комерцијална банка на Берза треба да се продадат акциите на Тоолификација што ги има во ТЕ-ТО. Според објавата, на првата аукција, закажана за во среда, ќе бидат понудени 25 обични акции, што претставува 10 проценти од ...

Две наддавања за големи пакети на ТЕ-ТО: Почетната цена за акција 647 илјади евра

Пари - 27.02.2024

Во среда и во четврток ќе се одржат јавни берзански аукции на кои ќе бидат понудени големи пакети акции издадени од ТЕ-ТО. На првата ќе се наддава за 25, а на втората за две обични акции. Принципот е „сѐ или ништо“, а почетната цена е 647 илјади ...

Во третиот обид за 350 илјади евра продадена топланата „Скопје Север“

еМагазин - 27.02.2024

Во третиот обид преку се продадени 99,98% од топланата „Скопје Север“ за 21.521.092 денари (околу 350 илјади евра). По принципот „сѐ или ништо“ е продаден пакет од 77.414 обични акции. Купени се по цена од 278 денари за акција.

Топланата Скопје Север продадена за 350 илјади евра

МКД - 27.02.2024

Пакетот од 77.414 обични акции (99,98 од основната главнина) на топланата Скопје Север се продадени за 350 илјади евра. Постигнатата цена на вчерашната берзанска блок трансакција беше 278 денари за акција или во вкупен износ од 21.521.092 денари.

ЗА КОЛКУ ПАРИ СЕ ПРОДАДЕ ТОПЛАНАТА „СКОПЈЕ СЕВЕР“? Новиот сопственик „искешира“ голема сума

Фактор - 27.02.2024

Пакетот од 77.414 обични акции на топланата „Скопје Север“ беше продаден во трет обид за близу 350 илјади евра, или 21.521.092 денари . Овие акции всушност претставуваат 99,98 проценти од основната главнина на друштвото.

За 350 илјади евра продадена топланата „Скопје Север“

Локално - 27.02.2024

Продадената топланата „Скопје Север“ за 350 илјади евра. Инвеститорот сè уште не е познат, а ќе се знае наредните денови, откако ќе се уплатат парите, стои во податоците на официјалната берзанска листа.

ТРЕТИОТ ОБИД УСПЕШЕН – Новиот сопственик плати 350 илјади евра за топланата „Скопје Север“

Пари - 26.02.2024

Од понуденото „сѐ или ништо“, излезе – сѐ. За речиси 350 илјади евра е продаден пакетот од 77.414 обични акции на топланата „Скопје Север“, кои претставуваат 99,98 проценти од основната главнина на друштвото.

За 350 илјади евра продадена топланата Скопје Север

Сител - 26.02.2024

Продадената топланата Скопје Север. По принципот се или ништо, на лицитацијата инвестоторот за скоро 100% од топланата платил 350 илјади евра. Кој е купувачот, ќе се знае наредните денови, откако ќе се уплатат парите, информираат од берза.

Продадена топланата „Скопје – Север“ за 350 илјади евра

Вечер Прес - 26.02.2024

ПОНЕДЕЛНИЧКА ТРЕТА СРЕЌА Акциите на Топланата „Скопје Север“ денеска се продадени во блок трансакција на Македонската берза. Продавачот Топлификација АД Скопје во стечај, понуди за продажба пакет од 77.414 обични акции издадени од топланата „Скопје ...

Во среда и четврток на продажба нови акции на ТЕ-ТО

еМагазин - 26.02.2024

Од Македонската берза информираат дека на 28.02.2024 година (среда) и 29.02.2024 година (четврток), на барање на членката Комерцијална Банка АД Скопје, по пат на јавна берзанска аукција на акции при продажба на големи пакети на акции од страна на ...

Се продаде топланата „Скопје Север“ за 350.000 евра откако никој не ја купи за 605 илјади

А1 On - 27.02.2024

Се продаде топланата „Скопје Север“ во третиот обид за една година откако претпријатието „Топлификација АД Скопје“ отиде во стечај. Сумата од речиси 350.000 евра или 21.521.092 денари што претставуае 99,98 проценти од основната главнина на друштвото ...

Топланата „Скопје Север“ е продадена во третиотр обид за близу 350 илјади евра

Нетпрес - 27.02.2024

Пакетот од 77.414 обични акции на топланата „Скопје Север“ беше продаден во трет обид за близу 350 илјади евра, или 21.521.092 денари . Овие акции всушност претставуваат 99,98 проценти од основната главнина на друштвото.

За 350 илјади евра продадена топланата Скопје Север

Телма - 27.02.2024

Пакетот од 77.414 обични акции на топланата Скопје Север продадени за 350 илјади евра. Постигнатата цена на берзанска блок трансакција беше 278 денари за акција или во вкупен износ од 21.521.092 денари.

Топланата Скопје Север продадена за 350 илјади евра

4NEWS - 27.02.2024

Постигнатата цена на вчерашната берзанска блок трансакција беше 278 денари за акција или во вкупен износ од 21.521.092 денари. Продавачот Топлификација АД Скопје е во стечај, а парите од релизираната јавна берзанска аукција што ја иницираше ...

Топланата Скопје Север продадена за 350 илјади евра

Курир - 27.02.2024

Топланата Скопје Север вчера е продадена за 350.000 евра. На берзанската аукција организирана на иницијатива на Комерцијална банка се продадени 77.414 обични акции што сочинуваат 99,98% од основната главнина на топланата.

Топланата Скопје Север продадена за 350 илјади евра

Lider - 27.02.2024

Топланата Скопје Север вчера е продадена за 350.000 евра. На берзанската аукција организирана на иницијатива на Комерцијална банка се продадени 77.414 обични акции што сочинуваат 99,98% од основната главнина на топланата.

Топланата Скопје Север продадена за 350 илјади евра

Република - 27.02.2024

Топланата Скопје Север вчера е продадена за 350.000 евра. На берзанската аукција организирана на иницијатива на Комерцијална банка се продадени 77.414 обични акции што сочинуваат 99,98% од основната главнина на топланата.

Топланата Скопје Север продадена за 350 илјади евра

Zoom - 27.02.2024

Пакетот од 77.414 обични акции (99,98 од основната главнина) на топланата Скопје Север се продадени за 350 илјади евра, пишува МКД.мк Постигнатата цена на вчерашната берзанска блок трансакција беше 278 денари за акција или во вкупен износ од ...

Топланата Скопје Север продадена за 350 илјади евра

Press24 - 27.02.2024

Топланата Скопје Север вчера е продадена за 350.000 евра. На берзанската аукција организирана на иницијатива на Комерцијална банка се продадени 77.414 обични акции што сочинуваат 99,98% од основната главнина на топланата.

На продажба два пакети акции на Топлификација во ТЕТ-ТО

Сител - 27.02.2024

Македонска Берза најави дека на барање на членката Комерцијална Банка АД Скопје, по пат на јавна берзанска аукција на акции при продажба на големи пакети акции од страна на продавачот Топлификација АД Скопје во стечај, утре и задутре ќе се понудат ...

Топланата Скопје Север продадена за 350 илјади евра

Денешен - 27.02.2024

Топланата Скопје Север вчера е продадена за 350.000 евра. На берзанската аукција организирана на иницијатива на Комерцијална банка се продадени 77.414 обични акции што сочинуваат 99,98% од основната главнина на топланата.

Се продаваат два пакети акции на Топлификација во ТЕ-ТО

МКД - 27.02.2024

Македонска Берза најави дека на барање на членката Комерцијална Банка АД Скопје, по пат на јавна берзанска аукција на акции при продажба на големи пакети акции од страна на продавачот Топлификација АД Скопје во стечај, утре и задутре ќе се понудат ...

Продадена топланата „Скопје Север“

Алфа - 27.02.2024

Продадена е топланата „Скопје Север“ за 350 илјади евра. Инвеститорот сè уште не е познат, ќе се знае наредните денови, откако ќе се уплатат парите, информираат од Берза. Топланата со парно греење снабдува околу 500 домаќинства и од поодамна е во ...

На продажба два пакети акции на Топлификација во ТЕ-ТО, по принципот „сѐ или ништо“

Независен - 27.02.2024

Македонската берза најави дека на барање на членката Комерцијална банка АД Скопје, по пат на јавна берзанска аукција на акции при продажба на големи пакети акции од страна на продавачот Топлификација АД Скопје во стечај, утре и задутре ќе се понудат ...

На продажба два пакети акции на Топлификација во ТЕ-ТО

MakPress - 27.02.2024

Македонска Берза најави дека на барање на членката Комерцијална Банка АД Скопје, по пат на јавна берзанска аукција на акции при продажба на големи пакети акции од страна на продавачот Топлификација АД Скопје во стечај, утре и задутре ќе се понудат ...