TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Џунтинт - празник по повод ослободувањето на робовите

Глас на Америка - 19.06.2024

Повеќе прикажано Show less Во САД трета година по ред се одбележува Џунтинт, федерален празник по повод ослободувањето на робовите со Афроамериканско потекло во 1865 на крајот на Граѓанската војна.

Амбасадорот на САД во ОН ги поздрави Американците по повод Денот на укинувањето на ропството

Канал5 - 19.06.2024

Амбасадорката на САД во ОН, Линда Томас-Гринфилд, испрати честитки до Американците по повод Џунтин (Juneteenth), Ден на ослободување од ропството, празник што ги слави крајот на Граѓанската војна и укинувањето на ропството во Америка.

Амбасадорот на САД во ОН ги поздрави Американците по повод Денот на укинувањето на ропството

24Инфо - 19.06.2024

Амбасадорката на САД во ОН, Линда Томас-Гринфилд, испрати честитки до Американците по повод Џунтин (Juneteenth), Ден на ослободување од ропството, празник што ги слави крајот на Граѓанската војна и укинувањето на ропството во Америка.

Амбасадорот на САД во ОН ги поздрави Американците по повод Денот на укинувањето на ропството

MakPress - 20.06.2024

Амбасадорката на САД во ОН, Линда Томас-Гринфилд, испрати честитки до Американците по повод Џунтин (Juneteenth), Ден на ослободување од ропството, празник што ги слави крајот на Граѓанската војна и укинувањето на ропството во Америка.