TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во Македонија родовата еднаквост се почитува, освен за врвните позиции

Алсат-М - 09.10.2019

Родовата еднаквост е присутна во Македонија. Жените подеднакво можат да се вработат и да земаат за иста позиција иста плата како и мажите. Но, состојбата е полоша кога станува збор за вршење на најодговорните позиции.

Заев на конференција „Жени во индустријата“: Кога жените губат – сите губиме

Фокус - 09.10.2019

Премиерот Заев на меѓународна конференција „Жени во индустрија“: Економски силни девојки и жени полесно ќе го остваруваат нивното природно право да бидат еднакви во изборот на работни места и да бидат на раководни позиции Претседателот на Владата на ...

Жените се добри студенти напредуваат научно, но ги нема на топ позиции во компаниите

+инфо - 09.10.2019

Анализите покажале и дека во земјите што припаѓаат на постсоцијалистичкиот блок балансот помеѓу мажите и жените на позиции е подобар за разлика од високо развиените демократски општества. Ниту еден бизнис и општеството воопшто не смее да си дозволи ...

Без родова еднаквост нема брз економски развоj

Сител - 09.10.2019

Експертската јавност и бизнис секторот се сложни дека ниту едно општество не смее да си дозволи да се откаже и да не го искористи потенцијалот на половина од своето население. Ова беше истакнато на мегјународната конференција "Жени во индустријата: ...

Жените во индустријата бараат поголема еднаквост за економски развој

Слободен Печат - 09.10.2019

Преку презентации и дискусии, на конференцијата беше посочена неопходноста од создавање на соодветен пристап за жените до сите работни позиции, како решение за недостигот на работна сила што е се поевидентен и кај нас.

Mеѓународна конференција „Жени во индустријата“

CivilMedia - 09.10.2019

Mеѓународна конференција „Жени во индустријата“ ќе се одржи денеска и утре во Скопје, во организација на Асоцијацијата на здруженија на инженери и ЕВН Македонија АД. Дводневната конференција се одржува под мотото „Здружени лидери за унапредување на ...

Mеѓународна конференција „Жени во индустријата“

Опсервер - 09.10.2019

Mеѓународна конференција „Жени во индустријата“ ќе се одржи денеска и утре во Скопје, во организација на Асоцијацијата на здруженија на инженери и ЕВН Македонија АД. Дводневната конференција се одржува под мотото „Здружени лидери за унапредување на ...

Mеѓународна конференција „Жени во индустријата"

Канал5 - 09.10.2019

Mеѓународна конференција „Жени во индустријата" ќе се одржи денеска и утре во Скопје, во организација на Асоцијацијата на здруженија на инженери и ЕВН Македонија АД. Дводневната конференција се одржува под мотото „Здружени лидери за унапредување на ...

Mеѓународна конференција „Жени во индустријата“

24 Вести - 09.10.2019

Mеѓународна конференција „Жени во индустријата“ ќе се одржи денеска и утре во Скопје, во организација на Асоцијацијата на здруженија на инженери и ЕВН Македонија АД. Дводневната конференција се одржува под мотото „Здружени лидери за унапредување на ...

Mеѓународна конференција „Жени во индустријата“

Сител - 09.10.2019

Mеѓународна конференција „Жени во индустријата“ ќе се одржи денеска и утре во Скопје, во организација на Асоцијацијата на здруженија на инженери и ЕВН Македонија АД. Дводневната конференција се одржува под мотото „Здружени лидери за унапредување на ...

Mеѓународна конференција „Жени во индустријата“

4NEWS - 09.10.2019

Mеѓународна конференција „Жени во индустријата“ ќе се одржи денеска и утре во Скопје, во организација на Асоцијацијата на здруженија на инженери и ЕВН Македонија АД. Дводневната конференција се одржува под мотото „Здружени лидери за унапредување на ...

Mеѓународна конференција „Жени во индустријата“

MakPress - 09.10.2019

Mеѓународна конференција „Жени во индустријата“ ќе се одржи денеска и утре во Скопје, во организација на Асоцијацијата на здруженија на инженери и ЕВН Македонија АД. Дводневната конференција се одржува под мотото „Здружени лидери за унапредување на ...

Без родова еднаквост нема брз економски развоj

4NEWS - 09.10.2019

Експертската јавност и бизнис секторот се сложни дека ниту едно општество не смее да си дозволи да се откаже и да не го искористи потенцијалот на половина од своето население. Ова беше истакнато на мегјународната конференција “Жени во индустријата: ...

Идеите не може да се отфрлаат само затоа што доаѓаат од жени

Независен - 09.10.2019

Ниту еден бизнис и општеството воопшто не смее да си дозволи да отфрли настрана половина од човечкиот потенцијал и да не го искористи за сопствениот развој. Прашањето на родовата еднаквост, и економското јакнење на жените е од исклучителна важност ...

Заев на конференцијата „Жени во индустрија“: Кога жените губат, сите губиме

Макфакс - 09.10.2019

Економски силни девојки и жени полесно ќе го остваруваат нивното природно право да бидат еднакви во изборот на работни места и да бидат на раководни позиции, изјави премиерот Зоран Заев, кој денеска се обрати на отворањето на дводневната меѓународна ...

Економското јакнење на жените е од исклучителна важност

CivilMedia - 09.10.2019

Ниту еден бизнис и општеството воопшто не смее да си дозволи да отфрли настрана половина од човечкиот потенцијал и да не го искористи за сопствениот развој. Прашањето на родовата еднаквост, и економското јакнење на жените е од исклучителна важност ...

Заев: Кога жените губат – сите губиме

Република - 09.10.2019

Претседателот на Владата се обрати на отворањето на дводневната меѓународна конференција „Жени во индустрија: Лидерите ја унапредуваат родовата еднаквост”, организирана од страна на Инженерска институција на Македонија и ЕВН Македонија.

(видео) Премиерот Заев на меѓународна конференција „Жени во индустрија“: Економски силни девојки и жени полесно ќе го ...

Centar - 09.10.2019

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев денеска се обрати на отворањето на дводневната меѓународна конференција „Жени во индустрија: Лидерите ја унапредуваат родовата еднаквост”, организирана од страна на Инженерска ...

Заев на конференцијата „Жени во индустрија“: Кога жените губат, сите губиме

Точка - 09.10.2019

Економски силни девојки и жени полесно ќе го остваруваат нивното природно право да бидат еднакви во изборот на работни места и да бидат на раководни позиции, изјави премиерот Зоран Заев, кој денеска се обрати на отворањето на дводневната меѓународна ...

Заев на меѓународна конференција „Жени во индустрија: Лидерите ја унапредуваат родовата еднаквост”

iPortal - 09.10.2019

Премиерот Зоран Заев денеска се обрати на отворањето на дводневната меѓународна конференција „Жени во индустрија: Лидерите ја унапредуваат родовата еднаквост”, организирана од страна на Инженерска Институција на Македонија и ЕВН Македонија.

Конференција: Општествата да даваат еднакви можности и да ги користат сите потенцијали

MakPress - 09.10.2019

Ниту еден бизнис и општеството воопшто не смее да си дозволи да отфрли настрана половина од човечкиот потенцијал и да не го искористи за сопствениот развој. Прашањето на родовата еднаквост, и економското јакнење на жените е од исклучителна важност ...

Општествата да даваат еднакви можности и да ги користат сите потенцијали

Вечер - 09.10.2019

Ниту еден бизнис и општеството воопшто не смее да си дозволи да отфрли настрана половина од човечкиот потенцијал и да не го искористи за сопствениот развој. Прашањето на родовата еднаквост, и економското јакнење на жените е од исклучителна важност ...

Конференција: Општествата да даваат еднакви можности и да ги користат сите потенцијали

Канал5 - 09.10.2019

Прашањето на родовата еднаквост, и економското јакнење на жените е од исклучителна важност не само во постигнувањето на економскиот и општествениот развој. Туку и за борбата на девојките и жените во справување на предизвиците со кои се соочуваат, ...

Mеѓународната конференција „Жени во индустријата“ – родова еднаквост за поголем развој

Фактор - 09.10.2019

Под мотото „Здружени лидери за унапредување на родовата еднаквост“, во Скопјезапочна дводневната меѓународна конференција „ Жени во индустријата“ ,на која домашни и странски експерти од повеќе области ги презентираа состојбите во компаниите и ...

Mеѓународната конференција „Жени во индустријата“ – родова еднаквост за поголем развој

Бизнис Вести - 09.10.2019

Под мотото „Здружени лидери за унапредување на родовата еднаквост“, во Скопје започна дводневната меѓународна конференција „ Жени во индустријата“ , на која домашни и странски експерти од повеќе области ги презентираа состојбите во компаниите и ...

Mеѓународната конференција „Жени во индустријата“ – родова еднаквост за поголем развој

еМагазин - 09.10.2019

Под мотото „Здружени лидери за унапредување на родовата еднаквост“, во Скопје започна дводневната меѓународна конференција „Жени во индустријата“, на која домашни и странски експерти од повеќе области ги презентираа состојбите во компаниите и ...

Mеѓународна конференција „Жени во индустријата“ – родова еднаквост за поголем развој

Нетпрес - 09.10.2019

Под мотото „Здружени лидери за унапредување на родовата еднаквост“, во Скопје започна дводневната меѓународна конференција „ Жени во индустријата“ , на која домашни и странски експерти од повеќе области ги презентираа состојбите во компаниите и ...

Mеѓународната конференција „Жени во индустријата“ – родова еднаквост за поголем развој

Иновативност - 09.10.2019

Под мотото „Здружени лидери за унапредување на родовата еднаквост“, во Скопје започна дводневната меѓународна конференција „Жени во индустријата“, на која домашни и странски експерти од повеќе области ги презентираа Потсостојбите во компаниите и ...

Премиерот Заев на меѓународна конференција „Жени во индустрија“: Економски силни девојки и жени полесно ќе го ...

Бизнис Вести - 10.10.2019

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев вчера се обрати на отворањето на дводневната меѓународна конференција „Жени во индустрија: Лидерите ја унапредуваат родовата еднаквост”, организирана од страна на Инженерска ...