TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Фондот за иновации со мерка за поддршка на младите бизниси

Сител - 16.05.2018

Младата Стефанија Милевска на 25 годишна возраст почнала со сопствен бизнис. Со помош на грантот за самовработување од државата отворила музичка продукција во Битола. Вели дека тие 4 000 евра биле доволно за да стартува со бизнисот.

Царовска: Меѓуинституционалната соработка дава ефекти во вработувањето на младите

Макфакс - 16.05.2018

Фирмите, отворени во текот на 2017 година преку грантови за самовработување од МТСП, можеа да се информираат за дополнителните можности за развој, достапни преку инструментите на Фондот за иновации и технолошки развој, кои денеска беа презентирани ...

Промовирани можностите за развој на брозрастечките бизнис за млади

Локално - 16.05.2018

Можностите за финансисрање под инструментите за поддршка на Фондот за иновации и технолошки развој денеска беа презентирани пред стар-ап бизнисите кои ги искористиле средствата од програмата за самовработување на Министерството за труд и социјална ...

МТСП и ФИТР ќе претстават можности за брзорастечки бизнис за млади

CivilMedia - 16.05.2018

Министерството за труд и социјална политика (мтсп) и Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР) денеска организираат настан „Можности за развој на брзорастечки бизнис за млади“. Ќе бидат претставени компании – корисници на програмата за ...

МТСП и ФИТР презентираа можности за развој на бизнис за млади

Бизнис Вести - 17.05.2018

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска и директорот на фондот за иновации и технолошки развој, Јован Деспотовски се обратија на настанот „Можности за развој на брзорастечки бизнис за млади“, на кој фирмите, отворени во текот на 2017 ...

Промовирани можностите за развој на брозрастечките бизнис за млади

А1 On - 16.05.2018

Можностите за финансисрање под инструментите за поддршка на Фондот за иновации и технолошки развој денеска беа презентирани пред стар-ап бизнисите кои ги искористиле средствата од програмата за самовработување на Министерството за труд и социјална ...

МТСП и ФИТР ќе претстават можности за брзорастечки бизнис за млади

А1 On - 16.05.2018

Министерството за труд и социјална политика (мтсп) и Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР) денеска организираат настан „Можности за развој на брзорастечки бизнис за млади“. Ќе бидат претставени компании – корисници на програмата за ...

МТСП и ФИТР ќе претстават можности за брзорастечки бизнис за млади

Сител - 16.05.2018

Министерството за труд и социјална политика (мтсп) и Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР) денеска организираат настан „Можности за развој на брзорастечки бизнис за млади“. Ќе бидат претставени компании - корисници на програмата за ...

Ќе се претстават можностите за брзорастечки бизниси за млади

+инфо - 16.05.2018

Ќе бидат претставени компании - корисници на програмата за самовработување од Оперативниот план и можностите за финансирање на компаниите преку инструментите на ФИТР. Министерството за труд и социјална политика (мтсп) и Фондот за иновации и ...