TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Регионов без ПСР тестови?! Но со карантински мерки

ТВ21 - 27.09.2020

Се уште се чека одговорот од дел од соседите за идејата да се отворат границите во регионов со една заедничка политика да не бидат потребни ПСР тестови. За ова изминативе неколку недели интензивно се разговарало на регионално ниво и се очекува и ...

Венко одговори дали е можен влез во Бугарија и Грција без ПЦР ТЕСТ: Тие имаат само препораки од унијата, одлуката ја ...

Поглед - 27.09.2020

Oтворање на границите без потреба од приложување на негативен ПЦР тест, најави министерот за здравство, Венко Филипче, но сè уште не се знае кога тоа ќе се случи. Минатата недела одговориле сите соседни земји и системот за координација функционира ...

Границите без ПЦР тест ќе се отворат наеднаш кон сите соседи, еве кога…

Алсат-М - 27.09.2020

Истовремено отворање на границите без потреба од приложување на негативен ПЦР тест, најави министерот за здравство, Венко Филипче, но сè уште не се знае кога тоа ќе се случи. Минатата недела одговориле сите соседни земји и системот за координација ...

Земјите во регионот разговараат за отворање на границите без тестови

24 Вести - 27.09.2020

Земјите во регионот разговараат за отворање на границите без тестови, но засега нема договор. Министерот за здравство Венко Филипче вели дека идејата е да се има изедначена политика меѓу земјите од Западен Балкан, плус Бугарија и Грција и границите ...

Филипче: Идејата е да се отворат границите без ПЦР тестови

Телма - 27.09.2020

Земјите во регионот се договараат за отворање на границите без ПЦР тестови. Иако неколкупати досега беше кажано дека ќе се донесе одлука и ќе се знае дали ќе ни треба тест или не за да отпатуваме кај соседите , министерот Филипче вели дека владата ...

Филипче: Интензивно разговараме за отворање на границите во регионот без ПСР тестови

Канал5 - 27.09.2020

На повидок ли е отворање на границите со соседните земји? Волја има, но сепак пресудна ќе биде епидемиолошката КОВИД слика. Министерот за здравство Филипче не сакаше да прејудицира кога точно македонските граѓани ќе можат да излезат надвор од ...

Земјите од регионот работат на истовремено отворање на границите без приложен ПЦР тестови

Н.Македонија - 27.09.2020

Mинистерот за здравство, Венко Филипче, најави дека земјите од регионот работат на договарање дата за истовремено отворање на границите за сите соседни земји, без притоа да биде потребно приложување на ПЦР тест.

Ќе се кренат ли рампите во регионот? – Филипче повторно се надева

Алфа - 27.09.2020

Мали се шансите со есента да се кренат и рампите во регионот. Македонските граѓани остануваат безнадежни за излез од државата без ковид тест. Филипче по којзнае кој пат најави оти се надева дека земјите од регионот наскоро ќе ги отворат границите.

Филипче: Разговараме со земјите од регионот кога да ги отвориме границите без ПЦР тестови

360 степени - 27.09.2020

Се водат разговори меѓу земјите од регионот да се отворат границите со една изедначена политика, а тоа е да се отворат без ПЦР тестови, рече денеска министерот за здравство, Венко Филипче, одгвоварајќи на новинарско прашање.

Земјите во регионот разговараат за отворање на границите без тестови

Р.С.Европа - 27.09.2020

Министерот за здравство Венко Филипче денеска изјави дека сите земји во регионот разговараат во еден момент да ги отворорат границите со изедначена политика во однос на ПЦР тестовите. Идејата е да се отворат границите без тие тестови, истакна ...

Филипче: Регионот може да ги отвори границите со една изедначена политика во однос на PSR тестовите

Слободен Печат - 27.09.2020

Разговараме сите во регионот во еден момент да ги отвориме границите со една изедначена политика во однос на PSR тестовите. Идејата е да се отворат границите без PSR тестови, истакна денеска министерот за здравство Венко Филипче во врска со тоа дали ...

Филипче: Се разговара сите граници во регионот да се отворат во еден момент без ПЦР тестови

Република - 27.09.2020

Mинистерот за здравство Венко Филипче, во однос на тоа дали македонските граѓани ќе можат да излезат од границите во регионот изјави дека се разговара сите во регионот во еден момент да ги отворат границите со една изедначена политика во однос на ...

Филипче: Разговараме сите во регионот во еден момент да ги отвориме границите со една изедначена политика во однос на ...

24Инфо - 27.09.2020

Разговараме сите во регионот во еден момент да ги отвориме границите со една изедначена политика во однос на PSR тестовите. Идејата е да се отворат границите без PSR тестови, истакна денеска министерот за здравство Венко Филипче во врска со тоа дали ...

Филипче: Разговараме сите во регионот во еден момент да ги отвориме границите со една изедначена политика во однос на ...

ТВ21 - 27.09.2020

Разговараме сите во регионот во еден момент да ги отвориме границите со една изедначена политика во однос на PSR тестовите. Идејата е да се отворат границите без PSR тестови, истакна денеска министерот за здравство Венко Филипче во врска со тоа дали ...

ФИЛИПЧЕ: Разговараме сите земји во регионов да ги отвориме државните граници без PCR тестови

Денешен - 27.09.2020

Разговараме сите во регионот во еден момент да ги отвориме границите со една изедначена политика во однос на PSR тестовите. Идејата е да се отворат границите без PCR тестови, истакна денеска министерот за здравство Венко Филипче во врска со тоа дали ...

Филипче: Разговараме сите во регионот во еден момент да ги отвориме границите со една изедначена политика во однос на ...

Канал5 - 27.09.2020

Разговараме сите во регионот во еден момент да ги отвориме границите со една изедначена политика во однос на PSR тестовите. Идејата е да се отворат границите без PSR тестови, истакна денеска министерот за здравство Венко Филипче во врска со тоа дали ...

Филипче: Разговараме сите во регионот во еден момент да ги отвориме границите со една изедначена политика во однос на ...

Бриф - 27.09.2020

Разговараме сите во регионот во еден момент да ги отвориме границите со една изедначена политика во однос на PSR тестовите. Идејата е да се отворат границите без PSR тестови, истакна денеска министерот за здравство Венко Филипче во врска со тоа дали ...

Филипче: Разговараме сите во регионот во еден момент да ги отвориме границите

Независен - 27.09.2020

Разговараме сите во регионот во еден момент да ги отвориме границите со една изедначена политика во однос на PSR тестовите. Идејата е да се отворат границите без PSR тестови, истакна денеска министерот за здравство Венко Филипче во врска со тоа дали ...

Филипче: Идејата е да се отворат границите без ПЦР тестови

Локално - 27.09.2020

Разговараме сите во регионот во еден момент да ги отвориме границите со една изедначена политика во однос на PSR тестовите. Идејата е да се отворат границите без PSR тестови, истакна денеска министерот за здравство Венко Филипче во врска со тоа дали ...

Филипче: Разговараме сите во регионот во еден момент да ги отвориме границите без ПЦР тестови

+инфо - 27.09.2020

Разговараме сите во регионот во еден момент да ги отвориме границите со една изедначена политика во однос на PCR тестовите. Идејата е да се отворат границите без PCR тестови, истакна денеска министерот за здравство Венко Филипче во врска со тоа дали ...

Филипче: Разговараме сите во регионот да ги отвориме границите без ПСР тестовите

МКД - 27.09.2020

Разговараме сите во регионот во еден момент да ги отвориме границите со една изедначена политика во однос на ПСР тестовите. Идејата е да се отворат границите без ПСР тестови, истакна денеска министерот за здравство Венко Филипче во врска со тоа дали ...

Филипче: Разговараме сите во регионот во еден момент да ги отвориме границите со една изедначена политика во однос на ...

Либертас - 27.09.2020

Разговараме сите во регионот во еден момент да ги отвориме границите со една изедначена политика во однос на PSR тестовите. Идејата е да се отворат границите без PSR тестови, истакна денеска министерот за здравство Венко Филипче во врска со тоа дали ...

Филипче: Разговараме сите во регионот да ги отвориме границите со изедначена политика во однос на тестовите

еМагазин - 27.09.2020

Разговараме сите во регионот во еден момент да ги отвориме границите со една изедначена политика во однос на PSR тестовите. Идејата е да се отворат границите без PSR тестови, истакна денеска министерот за здравство Венко Филипче во врска со тоа дали ...

Филипче: Разговараме сите во регионот да ги отвориме границите без PSR тестови

Фокус - 27.09.2020

Разговараме сите во регионот во еден момент да ги отвориме границите со една изедначена политика во однос на PSR тестовите. Идејата е да се отворат границите без PSR тестови, истакна денеска министерот за здравство Венко Филипче во врска со тоа дали ...

Филипче: Разговараме сите во регионот во еден момент да ги отвориме границите без PSR тестови

Сител - 27.09.2020

Разговараме сите во регионот во еден момент да ги отвориме границите со една изедначена политика во однос на PSR тестовите. Идејата е да се отворат границите без PSR тестови, истакна денеска министерот за здравство Венко Филипче во врска со тоа дали ...

Филипче: Има идеја да се патува до Грција и низ цел Балкан без тестови

Фактор - 27.09.2020

Разговараме сите во регионот во еден момент да ги отвориме границите со една изедначена политика во однос на PCR тестовите (со брис). Идејата е да се отворат границите и да нема потреба од тестови, вели министерот за здравство Венко Филипче во врска ...

Земјите во регионот разговараат за отворање на границите без тестови

Курир - 27.09.2020

Министерот за здравство Венко Филипче денеска изјави дека сите земји во регионот разговараат во еден момент да ги отворорат границите со изедначена политика во однос на ПЦР тестовите. Идејата е да се отворат границите без тие тестови, истакна ...

Филипче: Разговараме сите во регионот да ги отвориме границите без ПЦР тестови

Вечер Прес - 27.09.2020

Разговараме сите во регионот во еден момент да ги отвориме границите со една изедначена политика во однос на ПЦР тестовите. Идејата е да се отворат границите без ПЦР тестови, истакна денеска министерот за здравство Венко Филипче во врска со тоа дали ...

Филипче: Разговараме сите во регионот во еден момент да ги отвориме границите со една изедначена политика во однос на ...

Press24 - 27.09.2020

Разговараме сите во регионот во еден момент да ги отвориме границите со една изедначена политика во однос на PSR тестовите. Идејата е да се отворат границите без PSR тестови, истакна денеска министерот за здравство Венко Филипче во врска со тоа дали ...

Постои идеја, границите во регионот да се отворат без задолжителни PCR тестови

MakPress - 27.09.2020

Разговараме сите во регионот во еден момент да ги отвориме границите со една изедначена политика во однос на PCR тестовите. Идејата е да се отворат границите без PCR тестови, истакна денеска министерот за здравство Венко Филипче во врска со тоа дали ...

Филипче: Разговараме сите во регионот да ги отвориме границите со исти правила за ПЦР тестовите

Кајгана - 27.09.2020

Разговараме сите во регионот во еден момент да ги отвориме границите со една изедначена политика во однос на ПЦР тестовите. Идејата е да се отворат границите без ПЦР тестови, истакна денеска министерот за здравство Венко Филипче во врска со тоа дали ...

Земјите во регионот разговараат за отворање на границите без тестови

Нетпрес - 27.09.2020

Министерот за здравство Венко Филипче денеска изјави дека сите земји во регионот разговараат во еден момент да ги отворорат границите со изедначена политика во однос на ПЦР тестовите. Идејата е да се отворат границите без тие тестови, истакна ...

Филипче: Разговараме сите во регионот во еден момент да ги отвориме границите

Frontline - 27.09.2020

Разговараме сите во регионот во еден момент да ги отвориме границите со една изедначена политика во однос на PSR тестовите. Идејата е да се отворат границите без PSR тестови, истакна денеска министерот за здравство Венко Филипче во врска со тоа дали ...

Филипче: Разговараме сите во регионот во еден момент да ги отвориме границите со една изедначена политика во однос на ...

Бизнис Вести - 27.09.2020

Разговараме сите во регионот во еден момент да ги отвориме границите со една изедначена политика во однос на PSR тестовите. Идејата е да се отворат границите без PSR тестови, истакна денеска министерот за здравство Венко Филипче во врска со тоа дали ...

Филипче: Земјите во регионот се договараат за отворање на границите без тестови

Мета - 27.09.2020

Министерот за здравство Венко Филипче денеска изјави дека сите земји во регионот разговараат за отворање на сите граници одеднаш, и со иста политика во однос на приложувањето ПЦР тестови. Работите се придвижиле нанапред изминатава седмица.

Филипче: Разговараме сите во регионот во еден момент да ги отвориме границите без ПЦР тестови

ММС - 27.09.2020

Разговараме сите во регионот во еден момент да ги отвориме границите со една изедначена политика во однос на PCR тестовите. Идејата е да се отворат границите без PCR тестови, истакна денеска министерот за здравство Венко Филипче во врска со тоа дали ...

Филипче: Разговараме сите во регионот во еден момент да ги отвориме границите со една изедначена политика во однос на ...

Граѓански збор - 27.09.2020

Разговараме сите во регионот во еден момент да ги отвориме границите со една изедначена политика во однос на PSR тестовите. Идејата е да се отворат границите без PSR тестови, истакна денеска министерот за здравство Венко Филипче во врска со тоа дали ...

Филипче: Разговараме со земјите од регионот кога да ги отвориме границите без ПЦР тестови

Скопје1 - 27.09.2020

Се водат разговори меѓу земјите од регионот да се отворат границите со една изедначена политика, а тоа е да се отворат без ПЦР тестови, рече денеска министерот за здравство, Венко Филипче.

Земјите во регионот разговараат за отворање на границите без тестови

PressingTV - 27.09.2020

Министерот за здравство Венко Филипче денеска изјави дека сите земји во регионот разговараат во еден момент да ги отворорат границите со изедначена политика во однос на ПЦР тестовите. Идејата е да се отворат границите без тие тестови, истакна ...

Филипче: Идејата е да се отворат границите без ПЦР тестови

Курир - 27.09.2020

Земјите во регионот се договараат за отворање на границите без ПЦР тестови. Иако неколкупати досега беше кажано дека ќе се донесе одлука и ќе се знае дали ќе ни треба тест или не за да отпатуваме кај соседите , министерот Филипче вели дека владата ...

Регионов без ПСР тестови?! Но со карантински мерки

4NEWS - 27.09.2020

Се уште се чека одговорот од дел од соседите за идејата да се отворат границите во регионов со една заедничка политика да не бидат потребни ПСР тестови. За ова изминативе неколку недели интензивно се разговарало на регионално ниво и се очекува и ...