TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ковачевски: Во кризна 2020 година имаме 16 милијарди инвестиции, Кочовска: Ау мајко… што зборувате?

ТВ21 - 10.06.2021

Заменик министерот за финансии Драган Ковачевски во дебатниот магазин „Click Plus“ на ТВ21 посочи дека во кризна година имале 16 милијарди инвестиции. „Во кризна 2020 година ние имаме 16 милијарди инвестиции, 2013 година – 16 милијарди инвестиции… ...

Ковачевски: Ние предвидувавме мерки, а гледавме кочење и циркус од ВМРО-ДПМНЕ во Парламент

ТВ21 - 10.06.2021

Заменик министерот за финансии Драган Ковачевски во дебатниот магазин „Click Plus“ на ТВ21 посочи дека тие предвиделе мерки, но гледале кочење и „циркус“ од опозициската ВМРО-ДПМНЕ во Собранието.

Ковачевски: Приходите во буџетот се над проекциите, Кочовска врати: Имате 135 милиони евра доспеани обврски

ТВ21 - 10.06.2021

„Сите приходи во буџетот, без исклучок се остварени над проекциите“. Ова во дебатниот магазин „Click Plus“ на ТВ21 го истакна заменик министерот за финансии Драган Ковачевски. На ова тврдење, членот на ИК на ВМРО-ДПМНЕ Гордана Димитриеска – Кочовска ...

Кочовска: Избришани се 20 илјади невработени лица од Агенцијата за вработување, Ковачевски: Никој не е избришан

ТВ21 - 10.06.2021

Членот на ИК на ВМРО-ДПМНЕ, Гордана Димитроска- Кочовска во дебатниот магазин „Click Plus“ на ТВ21 обвини дека избришани биле 20 илјади невработени лица од Агенцијата за вработување. „Од листата на активни баратели имаме избришано, за првите 4 ...

Ковачевски: Нема да има втор ребаланс, ниту нова еврообврзница до крајот на годината

Centar - 10.06.2021

„По овој ребаланс до крајот на годината нема да има уште еден ребаланс и уште една еврообврзница. Сите приходи во првото пологодие од оваа година се остварени над проекциите“ кажа заменик-министерот за финансии Димитар Ковачевски во емисиајта „Клик ...

Ковачевски: Пари во буџетот има, приходите се реализираат над проекциите

Centar - 10.06.2021

„Пари во буџетот има. Тоа се гледа од реализацијата на приходите и расходите. Приходите се реализираат над проекциите и предложениот план и над она што беше остварно во 2020“ кажа заменик министерот за финансии, Димитар Ковачевски во емисијата „Клик ...

Ковачевски: Пари во буџетот има, приходите се реализираат над проекциите

Frontline - 10.06.2021

„Пари во буџетот има. Тоа се гледа од реализацијата на приходите и расходите. Приходите се реализираат над проекциите и предложениот план и над она што беше остварно во 2020“ кажа заменик министерот за финансии, Димитар Ковачевски во емисијата „Клик ...

Димитроска: 20 илјади невработени се избришани од Агенцијата за вработување, тоа не значи дека се враборени

Република - 10.06.2021

Членот на ИК на ВМРО-ДПМНЕ Гордана Димитроска-Кочоска во дебатниот магазин „Click Plus“ на ТВ21 обвини дека избришани биле 20 илјади невработени лица од Агенцијата за вработување. , вели Димитроска-Кочовска. Таа објасни и зошто е тоа така.

Вечерва во „Click Plus“: Во каква кондиција е буџетот?

ТВ21 - 10.06.2021

Вечерва во дебатниот магазин „Click Plus“ на ТВ21 со Љубиша Цветкоски разговараме на теми: Гости во студиото ќе бидат заменик министерот за финансии Димитар Ковачевски и Гордана Димитриеска Кочовска, член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ.